9.8 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: Derulăm mai multe programe de reproducţie pentru a acoperi nevoia...

Ministrul Agriculturii: Derulăm mai multe programe de reproducţie pentru a acoperi nevoia de porci în fermele de îngrăşare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că mai multe programe de reproducţie a porcilor sunt în derulare, pentru a se ajunge ca Romania să îşi acopere nevoile fermelor de îngrăşare, iar purceii să nu mai fie cumpăraţi din alte ţări la preţuri ridicate.

Prezent într-o vizită în judeţul Arad, Florin Barbu a declarat, joi, că pariul său la minister este carnea de porc.

„Vom vizita în Arad o fermă de reproducţie de 2.800 de capete, un proiect de aproape 14 milioane de euro finanţat de Ministerul Agriculturii.

Sunt în lucru 56.000 de locuri de cazare, sperăm ca într-un an şi jumătate să fie finalizate în România, să se producă încă 1,8 milioane de purcei.

Din iulie lansăm un nou program de reproducţie, de încă 100.000 de locuri de cazare, pentru că salvarea sectorului suin din România trebuie plecată de la reproducţie. În România, un purcel realizat în fermele de reproducţie, costul lui este de 60 de euro.

Import de purcel pentru a fi băgat în ferme de îngrăşare este de aproximativ 128 de euro. Practic, noi importăm cinci milioane de purcei şi diferenţa de 70 de euro, adică 350 de milioane de euro, în loc să rămână în conturile fermierilor, plecau în afară în alte state”, a spus ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a mai declarat că prin programele aflate în derulare se doreşte să se asigure nouă milioane de purcei de care are nevoie România pentru a fi integraţi în fermele de îngrăşare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum îngrijim closca pe ouă pentru a obține pui sănătoși

Primăvara este anotimpul când, cel mai frecvent, găina se...
‹ adv ›

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în vigoare vă prezentăm o sinteză a aspectelor privind normele (condiţiile,...

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole