16.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de 86,9...

BTA: Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de 86,9 mln de euro pentru fermierii bulgari

Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutoare în valoare de 86,9 milioane euro (170 milioane leva) notificată de Bulgaria pentru sprijinirea fermierilor, în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, informează BTA.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 şi modificat ulterior la 20 noiembrie 2023, în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esenţiale pentru accelerarea tranziţiei verzi şi pentru reducerea dependenţei de combustibili.

Ajutoarele vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă producătorilor agricoli primari din sectoarele creşterii animalelor, apiculturii, producţie de fructe şi legume, ulei de trandafiri, vin şi tutun ce riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În cadrul schemei ajutorul nu va depăşi 280.000 de euro per beneficiar şi se va acorda cel târziu până la 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar de criză şi de tranziţie. Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

DPA: Vânzarea de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea statului va înceta

Guvernul de la Berlin va pune capăt vânzării de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea...

ANF: Reziduuri de pesticide peste limita maximă admisă în probe din mărar, spanac, ceapă verde şi pătrunjel

Mărarul, spanacul, ceapa verde şi pătrunjelul sunt verdeţurile care au avut reziduuri de pesticide cu valori mai mari decât...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole