21.8 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: India prelungeşte interdicţia exporturilor de ceapă pentru o perioadă nelimitată

Reuters: India prelungeşte interdicţia exporturilor de ceapă pentru o perioadă nelimitată

Autorităţile din India au decis să prelungească, pentru o perioadă nelimitată, embargoul privind exporturile de ceapă, o decizie surprinzătoare care vine înaintea alegerilor generale şi ar urma să agraveze preţurile ridicate de pe unele pieţe externe, transmite Reuters.

Introdus în luna decembrie de India, cel mai mare exportator de ceapă din lume, embargoul urma să expire la 31 martie 2024. Traderii se aşteptau ca embargoul să fie ridicat deoarece preţurile pe piaţa locală s-au redus la mai mult de jumătate de la implementarea restricţiilor la export, iar recolta din acest sezon a adus noi livrări pe piaţă.

Cu toate acestea, Guvernul de la New Delhi a provocat o surpriză vineri seara când a a anunţat că interdicţia exporturilor de ceapă va rămâne în vigoare până la noi ordine.

„Prelungirea este surprinzătoare şi complet inutilă, având în vedere că preţurile sunt în scădere, graţie livrărilor din noua recoltă”, a declarat un director de la o firmă de export din Mumbai, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Pe unele pieţe angro din statul Maharashtra, cel mai important stat producător de ceapă din India, preţurile au scăzut până la 1.200 de rupii (14 dolari) pentru 100 de kilograme, de la 4.500 de rupii în luna decembrie a anului trecut, a precizat directorul.

Premierul Indiei Narendra Modi vrea să obţină cel de al treilea mandat la următoarele alegeri care se vor derula timp de şapte săptămâni, începând cu 19 aprilie.

Ţări precum Bangladesh, Malayezia, Nepal şi Emiratele Arabe Unite se bazează pe importurile din India pentru a-şi acoperi necesarul intern de ceapă şi multe din aceste ţări au avut probleme cu preţurile ridicate, după ce autorităţile indiene au restricţionat exporturile.

„Decizia Indiei permite exportatorilor rivali să ceară preţuri mai mari, de vreme ce cumpărătorii nu au de ales”, a declarat un director de la o altă companie de export din Mumbai.

Traderii estimează că India, care are timpi de livrări mai mici decât rivalii, cum ar fi China şi Egipt, pentru multe pieţe, este responsabilă pentru mai mult de jumătate din toate importurile de ceapă ale ţărilor asiatice.

Potrivit cifrelor oficiale, în exerciţiul financiar încheiat la 31 martie 2023, India a exportat o cantitate record de 2,5 milioane de tone de ceapă.

Roşiile şi ceapa sunt subiecte atât de importante în cea mai populată ţară din lume, încât o creştere a preţurilor poate declanşa proteste. Unele partide politice aflate la putere în India au pierdut alegerile, pentru că nu au putut controla preţurile la ceapă, care, alături de roşii, sunt esenţiale în alimentaţia de zi cu zi.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE aprobă reintroducerea schemei României de sprijinire a companiilor, în valoare de 2,5 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat luni reintroducerea schemei României de...
‹ adv ›

Satu Mare: Sute de familii de albine moarte într-o comună, din cauza unor tratamente la rapiţă

Sute de familii de albine din comuna Sătmăreanul Beltiug au murit sau au fost afectate ca urma a unor...

Arad: Fermierii reclamă că pământul crapă din cauza secetei şi estimează pierderi la culturile de toamnă

Fermierii din Arad se plâng de seceta accentuată de temperaturile neobişnuit de ridicate din ultima perioadă şi spun că...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole