22.1 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

HomepageAdvGrupul portughez EDPR a inaugurat cel mai mare parc solar din Europa

Grupul portughez EDPR a inaugurat cel mai mare parc solar din Europa

EDP Renovaveis (EDPR) a inaugurat un parc de energie solară de 202 megawaţi (MW) în centrul Portugaliei, cel mai mare pe care îl deţine în Europa, a anunţat luni compania mamă EDP (Energias de Portugal), transmite Reuters.

Proiectul Cerca, din municipalităţile Alenquer şi Azambuja, la nord de Lisabona, are peste 310.000 de panouri solare şi va avea o producţie anuală estimată la 330 gigawaţi/oră (GWh), suficient pentru a aproviziona 100.000 de familii sau aproximativ 1% din populaţia Portugaliei.

În acest moment, EDP Renovaveis are capacităţi solare instalate de 540 MW în ţară şi „intenţionează să lanseze un proiect de energie regenerabilă 1 GW în Portugalia până în 2026”, a anunţat EDP.

„La EDP, examinăm diverse noi proiecte solare care vor avea o contribuţie importantă la tranziţia energetică”, a afirmat Duarte Bello, membru al Board-ului EDP Renovaveis pentru Europa şi America Latină.

Compania şi-a majorat la nivel mondial investiţiile în proiectele solare şi vrea să canalizeze jumătate din investiţiile sale globale în energie solară, până în 2026.

EDPR – al patrulea mare producător global de energie din surse regenerabile – este prezent şi în România. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole