11.8 C
București
miercuri, 10 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBoloş: De astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor -...

Boloş: De astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor – Sistemul de export automatizat

Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu unul nou – Sistemul de export automatizat – AES RO, care va permite efectuarea controalelor vamale mai rapid şi eficient, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

„Gata cu declaraţiile vamale tipărite. Sâmbăta aceasta am petrecut-o alături de conducerea Autorităţii Vamale Române, împreună cu care am făcut o analiză amănunţită a procedurilor vamale, în scopul modernizării acestora.

Obiectivul nostru este să găsim modalităţi de optimizare a proceselor şi să accelerăm trecerea la noile soluţii digitale în domeniu. O noutate importantă este că de astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor – Sistemul de export automatizat – AES RO, o soluţie modernă pentru efectuarea controalelor vamale mai rapid şi eficient.

Înlocuim astfel vechiul sistem destinat procesării declaraţiilor vamale de export, care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

El a explicat că declaraţia vamală nu va mai fi tipărită, iar documentele justificative se vor transmite exclusiv prin intermediul sistemului, acolo unde se va realiza şi schimbul de mesaje cu operatorii.

Atenţie! Noul sistem AES-RO se utilizează pe bază de certificate digitale calificate”, a menţionat Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a adăugat că acesta este doar un pas din planul de acţiune pentru modernizarea sistemelor vamale, în sensul digitalizării formalităţilor vamale, având ca principale beneficii micşorarea timpilor de vămuire şi reducerea interacţiunii între operatori şi lucrătorii vamali.

„Sigur că nu eludăm nici nevoia de monitorizare riguroasă asupra respectării standardelor etice în rândul angajaţilor vamali.

La reorganizarea instituţiei, va exista o direcţie specială care să verifice că aceştia acţionează în conformitate cu legile şi regulamentele în vigoare şi că evită orice formă de corupţie”, a transmis Boloş.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Asociaţia Europeană de Apicultură vrea să crească conştientizarea beneficiilor mierii în rândul europarlamentarilor

Asociaţia Europeană de Apicultură (European Beekeeping Association - EBA)...
‹ adv ›

Transelectrica a semnat contractul pentru investiţii în eficientizarea şi modernizarea reţelei electrice de transport

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a semnat marţi contractul de finanţare în valoare de 56,2 milioane...

CE a lansat apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană a lansat, marţi, un apel la candidaturi pentru înfiinţarea Observatorului lanţului agroalimentar al UE, informează un comunicat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole