9.8 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a fost dotată cu un nou aparat de anestezie inhalatorie, echipat cu o interfață actualizată la tehnologia modernă.

În prezent, dispozitivul este utilizat de către cadrele didactice și medicii veterinari de la clinica  de chirurgie, împreună cu studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, pentru realizarea în siguranță a intervențiilor chirurgicale.

„Acum, studenții au la dispoziție un aparat mai modern de monitorizarea a funcțiilor vitale, care le permite să observe direct răspunsurile fiziologice ale animalelor sub anestezie și implicit să înțeleagă mai bine principiile anesteziei.

Acest echipament modern ne permite să oferim cel mai înalt nivel de îngrijire, minimizând riscurile și asigurând bunăstarea pacienților noștri”, a declarat dr. Alexandra Ciubotariu, medic veterinar în cadrul Clinicii de Chirurgie a USV Iași.

Principalele avantaje ale noului aparat de anestezie veterinară sunt precizia și controlul îmbunătățit al administrării agenților anestezici, precum și capacitatea de a monitoriza în timp real parametrii vitali ai pacienților.

Cu ajutorul tehnologiei sale avansate, aparatul asigură o administrare constantă și controlată a mixului de gaze, permițând ajustări rapide în funcție de nevoile individuale ale fiecărui animal. Interfața modernă a aparatului facilitează citirea și interpretarea datelor de către personalul medical, ceea ce este esențial în procedurile chirurgicale, unde fiecare secundă contează.

„Utilizarea acestui aparat într-un mediu educațional înseamnă că studenții sunt instruiți să utilizeze echipament de vârf din industrie, pregătindu-i pentru standardele de practică pe care le vor întâlni în carierele lor profesionale.

Ei învață nu doar tehnicile de bază ale anesteziei, ci și cum să se adapteze la situații complexe, să facă ajustări rapide și să răspundă corespunzător la diferitele cerințe clinice ale pacienților”, a mai punctat dr. Alexandra Ciubotariu.

Prin utilizarea acestui aparat de anestezie inhalatorie, clinica de chirurgie poate deservi o gamă largă de cazuri chirurgicale, de la proceduri de rutină până la intervenții complexe, asigurându-se că fiecare animal primește cea mai bună îngrijire posibilă.

Valoarea echipamentului este de peste 70.000 lei, iar achiziția acestuia a fost posibilă prin sprijinul financiar oferit de BRD Groupe Société Générale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în...
‹ adv ›

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...

USV Iași organizează Simpozionul Științific Studențesc

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizează Simpozionul Științific Studențesc cu participare internațională...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole