28.2 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii; APIA a deblocat plăţile

Ministrul Agriculturii: Fermierii îşi primesc banii; APIA a deblocat plăţile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru fermieri, în această săptămână, suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, a anunţat vineri ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

„În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală.

Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic 964.245.374,84 lei”, a scris Barbu pe Facebook.

Acesta a subliniat că pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum şi măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul şi clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice.

Plăţile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine şi caprine.

„Le mulţumesc colegilor de la APIA că s-au mobilizat şi au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermieri.

Am convingerea că toţi colegii mei din instituţiile din subordinea ministerului au înţeles că noi lucrăm pentru fermieri şi că ei sunt prioritatea noastră”, a mai scris ministrul Agriculturii, pe pagina de socializare.

‹ adv ›

5 COMENTARII

  1. Nu-i interesează pe nimeni micii fermieri care chiar daca nu au trecute vacile in cop produc și trimit la procesare cantități mari de lapte. Sunt vaci înscrise în cop care dau lapte mai puțin decât o capră și pentru care se alocă sume importante de bani. Pentru înscrierea în cop a vacilor contează doar rasa și să aibă o fătare într-un an, lucru ușor de realizat pe hârtie, se înregistrează fătări fictive , deoarece nu se urmărește vițelul fătat. Nu interesează pe nimeni cât lapte produce o vacă înscrisă în cop, se susține și se plătește numărul de vaci avute in 2018. Unde e performanta, sustinem doar numărul de vaci, nu și calitatea acestora…..

  2. Bună seara tot ziceți ca a-ți autorizat la plata dar bani când întra ca eu am fost autorizata pe 23 februarie și nici azi nu au întrat bani cât durează sa intre

  3. Bună seara tot ziceți ca a-ți autorizat la plata bani când întra ca eu am fost autorizata de pe 23 februarie și nici azi nu au întrat bani an cont cât dureaza

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului...
‹ adv ›

Produsele pentru tratarea semințelor sunt soluții sustenabile pentru fermieri

Succesul fermierilor poate depinde în mare măsură de protecția corespunzătoare și eficientă a semințelor în momentul însămânțării. Aceste măsuri...

În premieră, IRUM Reghin lansează un sistem cu vibraţii pentru plugul agricol

Singurul producător român de tractoare agricole, IRUM Reghin, a anunţat, marţi, că va lansa, în premieră, la Târgul Agraria...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole