19 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePoftim din România. Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti, târg organizat...

Poftim din România. Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti, târg organizat de MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în partneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, în perioada 01-03 martie 2024, Târgul „Poftim din România – Mărțișor de București: Gusturi și Meșteșuguri Românești”.

Producătorii au ales să dea startul primăverii reunindu-se în sectorul 4 al capitalei, la Piața Sudului, unde vă invită să descoperiți autenticitatea și frumusețea meșteșugurilor românești.

Aici veți fi întâmpinați de o atmosferă plină de veselie și culoare, pregătită să vă încânte simțurile și să vă deschidă inima către frumusețile primăverii.

Cei prezenți vor putea admira și achiziționa cele mai frumoase și autentice mărțișoare, creații handmade ale unor artizani pricepuți, ii confecționate cu măiestrie și talent de meșteri populari, precum și diverse obiecte sculptate în lemn.   

Vizitatorii se vor bucura de o ofertă variată, având posibilitatea de a degusta și achiziționa preparate din carne, lapte, fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Expozanții vor oferi consumatorilor o gamă variată de bucate tradiționale românești, dar și produse locale autentice și diversificate. În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan” din categoria miere, lactate.

Totodată, în cadrul evenimentului se vor regăsi produse care au dobândit protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, vinuri – DOC, iar vizitatorii vor avea ocazia de a achiziționa din cadrul târgului produse apicole bio.

Cei care se vor afla la târg în acest sfârșit de săptămână își vor putea procura verdețuri de sezon, legume și fructe, dar și conserve preparate din acestea, cum ar fi: zacuscă, murături, compoturi, dulcețuri și siropuri.

Ansamblul Miorița și elevii Școlii Populare de Artă Vaideeni vor întreține atmosfera de bună dispoziție prin dansuri și cântece populare.

Vă așteptăm să celebrăm această sărbătoare ce marchează trecerea de la iarnă la primăvară și simbolizează renașterea naturii.

Târgul de Mărțișor de la Piața Sudului va fi deschis din 01 până pe 3 martie 2024, între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 3 martie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom...
‹ adv ›

Un nou târg de produse tradiţionale româneşti în sectorul 4 al Capitalei, în perioada 15 -17 martie 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România - Vatra Satului...

MADR organizează în perioada 23 – 25 februarie 2024, târgul de Dragobete

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, în perioada...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole