10.4 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

HomepageAdvNuseed România: „În ciuda provocărilor, credem în ambiția și determinarea fermierilor români”....

Nuseed România: „În ciuda provocărilor, credem în ambiția și determinarea fermierilor români”. Obiective în 2024

Sectorul agricol din România se confruntă cu multiple provocări, de la schimbările climatice la scăderile de preț pentru culturi și costurile în creștere ale resurselor necesare.

În această piață plină de incertitudini, fermierii se orientează spre inovație, sustenabilitate și eficiență, ce le-ar permite să-și ajusteze costurile și să devină mai sustenabili, menționează Teodor Cojocaru, manager vânzări Nuseed România și Republica Moldova.

În cadrul unui interviu, reprezentanța Nuseed România a menționat că, în ciuda provocărilor acerbe, fermierii români sunt determinați și ambițioși, iar compania este sigură că aceștia vor reuși să se dezvolte în ciuda tuturor piedicilor.

„Criza ce afectează sectorul agricol în ultimii ani își face tot mai simțită prezența, însă credem și vedem determinarea fermierilor români și faptul că aceștia vor reuși să facă față provocărilor. Ca rezultat pozitiv al impactului problemelor din ultimii ani, observăm o tendință, un interes crescut față de inovație, sustenabilitate și eficiență, Nuseed integrându-se perfect în acest peisaj, deoarece punem accent anume pe acestea.

În plus, observăm o atenție tot mai mare la detalii și costuri, respectiv, un interes crescut față de utilizarea hibrizilor performanți și a tehnologiilor adaptate fiecărui fermier în parte”, relatează Teodor Cojocaru, manager vânzări Nuseed România și Republica Moldova.

Astfel, strategia Nuseed pentru acest an se va axa tot mai mult spre oferirea soluțiilor performante fermierilor.

„Nuseed se poziționează ca un partener strategic pentru agricultori, concentrându-se pe soluții genetice care promit nu doar adaptabilitate, ci și reziliență. În ultimii ani, am demonstrat foarte bine că suntem compania care poate oferi ceea de ce piața are nevoie”.

Compania și-a extins portofoliul incluzând noi hibrizi de floarea soarelui. Mai mult, o cultură adaptată schimbărilor climatice, dar și noilor obiective UE este Carinata – o soluție non-alimentară Nuseed ce ajută la înlocuirea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile și a maximiza economiile.

„În 2024, carinata va fi testată în condițiile României, pentru a determina hibridul potrivit climei”.

Nuseed dispune și de hibrizi de sorg alb și roșu, cultură ce vine să ofere fermierilor mai multă siguranță în condiții de secete tot mai frecvente.

„Rezultatele obținute în ultimii ani sunt foarte bune, ceea ne vorbește despre potențialul bun al acestei culturi”.

sorg nuseed

Nuseed își propune să se orienteze tot mai mult pe pe consolidarea relațiilor cu distribuitorii.

„În anul 2024, planificăm să ne axăm în continuare pe consolidarea relațiilor cu distribuitorii, dezvoltând parteneriate durabile și să asigurăm o prezență cât mai mare în ferme cu proiecte utile fermierilor, cum ar fi carinata. De asemenea, asigurând fermierii cu accesul la un portofoliu foarte variat cu hibrizi de floarea soarelui și sorg.

Împreună cu distribuitorii am susținut agricultura din România, oferind soluții fiecărui fermier-partener și o vom face în continuare, pornind de fiecare dată de la necesitățile reale ale fermierilor.”.

Gama de hibrizi de floarea soarelui include atât hibrizi higholeici cât și linoleici cu toată gama de maturități.

„În plus, portofoliul include hibrizi extratimpurii, cu o maturitate de 80-90 de zile. Aceștia se pretează perfect semănatului târziu și pentru cultura dublă. Totodată, sunt disponibili hibrizi pentru consum – atât în coajă, cât și pentru decorticare”.

Vezi detalii despre 6 hibrizi de floarea soarelui Nuseed recomandați pentru 2024, iar pentru a afla mai multe despre genetica Nuseed apelați la numărul de telefon 0727824538 sau transmiteți un mesaj la adresa [email protected].

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare...

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024 prin Rural Plus, componentă a programului guvernamental IMM Plus, acordând...

Carinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

În contextul noilor obiective UE, necesității extinderii varietății de culturi incluse în asolament, dar și avantajelor oferite de acoperirea...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole