25 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCE invită fermierii să raporteze practicile comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare...

CE invită fermierii să raporteze practicile comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare cu alimente

Comisia Europeană i-a invitat, marţi, pe fermieri şi pe toţi operatorii din lanţul de aprovizionare cu alimente să îşi împărtăşească opiniile cu privire la experienţele lor legate de practicile comerciale neloiale, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Un sondaj care vizează în mod specific fermierii şi micii furnizori din UE care îşi desfăşoară activitatea în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, în diverse etape ale producţiei şi distribuţiei, este disponibil online în toate limbile UE până la 15 martie 2023.

„Respondenţii pot indica dacă s-au confruntat recent cu practici comerciale neloiale sau dacă legislaţia actuală le oferă o protecţie suficientă împotriva cumpărătorilor mai puternici din punct de vedere economic”, subliniază Comisia Europeană.

După ce a prezentat, la 22 februarie, opţiuni de simplificare pentru reducerea sarcinii care le revine fermierilor din UE, Comisia lucrează, de asemenea, la acţiuni destinate să îmbunătăţească poziţia fermierilor în cadrul lanţului alimentar şi să amelioreze lupta împotriva practicilor comerciale neloiale.

Executivul comunitar a precizat că, în luna martie, va prezenta statelor membre mai multe acţiuni care ar putea aborda aspecte precum transparenţa pieţei în cadrul lanţul valoric, punerea în aplicare a Directivei privind practicile comerciale neloiale şi asigurarea respectării acesteia, costurile de producţie sau un control mai omogen al normelor existente privind produsele agricole importate.

Acestea vor ţine seama de rezultatele consultării specifice, care va fi lansată în martie şi care va permite identificarea principalelor surse de îngrijorare, precum şi înţelegerea factorilor care influenţează sarcina şi complexitatea administrativă.

De asemenea, Comisia încurajează toate părţile interesate să îşi împărtăşească opiniile cu privire la sarcina administrativă potenţial legată de Directiva privind nitraţii.

Uniunea Europeană a relaxat deja o parte din politicile de mediu prevăzute în Pactul Verde însă fermierii cer şi mai multe măsuri de relaxare. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat relansarea schemei de ajutor de stat IMM Plus

Comisia Europeană a aprobat relansarea schemei de ajutor de stat IMM Plus, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de...

CE a lansat apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană a lansat, marţi, un apel la candidaturi pentru înfiinţarea Observatorului lanţului agroalimentar al UE, informează un comunicat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole