11.3 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBăncile franceze le vor oferi fermierilor credite cu dobânzi preferenţiale

Băncile franceze le vor oferi fermierilor credite cu dobânzi preferenţiale

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat marţi că băncile le vor oferi fermierilor credite cu dobânzi preferenţiale, în cadrul eforturilor executivului de la Paris de a calma protestele din sectorul agricol, transmite Bloomberg.

Bănci precum Credit Agricole SA şi BNP Paribas SA le vor oferi fermierilor posibilitatea de a contracta împrumuturi la dobânzi cuprinse între 0% şi 2,5%, a precizat Bruno Le Maire.

De asemenea, fermierii care trec prin dificultăţi financiare vor putea să negocieze cu băncile o suspendare, timp de un an, a rambursării împrumuturilor actuale precum şi modificarea calendarului de rambursare pentru o perioadă suplimentară de până la trei ani.

„Asta va fi un sprijin uriaş pentru toate fermele care se confruntă cu grave dificultăţi”, a spus Bruno Le Maire la o conferinţă de presă organizată marţi.

Fermierii din Franţa, la fel ca şi cei din mari părţi din Europa, protestează de mai multe săptămâni împotriva scăderii preţurilor la produsele lor precum şi a normelor de mediu din ce în ce mai stricte care le sunt impuse de Comisia Europeană, care în opinia lor le erodează competitivitatea pe pieţele mondiale.

La finele săptămânii trecute, fermierii nemulţumiţi l-au huiduit pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron, care a inaugurat salonul agricol de la Paris.

Ministrul Finanţelor, Bruno Le Maire, a mai spus marţi că guvernul de la Paris va accelera, cu două luni, până în luna mai, lansarea unui sistem de garanţii pentru împrumuturi cu o valoare de două miliarde de euro, pentru a-i ajuta pe fermieri să investească în operaţiunile lor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de vânt în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, sâmbătă după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00,...

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a Ghidului Solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole