16.6 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

HomepageAdvAgri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București – în Hala Laminor, urmărind să reafirme rolul strategic al României în agribusiness-ul global. Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Evenimentul va aduna importanți jucători din piața cerealelor, incluzând fermieri, traderi, procesatori și distribuitori de top și va combina paneluri de discuții și workshopuri, cu o secțiune extinsă de standuri expoziționale.

Vor fi abordate teme actuale cu impact major în agribusiness, într-un dialog între analiști reputați și jucători majori din piața agricolă locală și internațională.

În timp ce 750 de participanți din 17 țări (România, Franța, Republica Moldova, Irlanda, Israel, Serbia, Turcia, Spania, Grecia, UK, Elveția, Cehia, Ucraina, Germania, Bulgaria, Ungaria și Austria) și-au asigurat deja biletul la Agri Trade Summit 2024, organizatorii estimează un public ce va depăși 1000 de persoane, peste 30 de companii, organisme și asociații locale și internaționale, din care peste 25 business-uri de profil expozante.  

„Agri Trade Summit s-a născut din dorința de a poziționa România, fermierii săi și toți operatorii din Agribusiness, într-un cadru comun. Pentru că toată lumea trebuie să se întâlnească față în față, să discute business, să se cunoască.

Până acum, comunitatea de business agricol românească nu avea un astfel de context, dar acum, la a doua ediție a evenimentului, trebuie să recunoaștem că România a devenit un punct de interes maxim în bazinul Mării Negre”, a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert în comerțul cu cereale și Fondator AGRIColumn.

„Agribusiness-ul este un sector care nu doar generează valoare în sine, ci și modelează o multitudine de alte piețe, inclusiv publicitatea. Cu peste 15 ani de parteneriate valoroase alături de principalii jucători din domeniu, Godmother este mândră să contribuie activ la acest fenomen dinamic.

Agri Trade Summit 2024 este un eveniment prin care ne aducem aportul la modernizarea industriei agricole, din toate perspectivele, contribuind astfel la evoluția sectorului agribusiness”, a declarat Valentin Văcăruș, Co-Organizator Agri Trade Summit, Expert în Comunicare și Partener Godmother.

Printre vorbitorii de top care vor sublinia rolul României ca important producător și exportator în regiune, cu impact și la nivel global, se numără reprezentanți de seamă ai autorităților:

 • Mircea Geoana, Secretar General adjunct NATO;
 • Janusz Wojciechwski, Comisarul European pentru Agricultură din partea Comisiei Europene;
 • Norbert Lins, Președintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.

Prezentările și workshop-urile legate de ultimele tendințe, provocări și practici de succes în Agribusiness vor fi oferite de distinși invitați internaționali, în acest an:

 • Alexander Bobylov – Agricultural products and business development manager Euronext;
 • Jaime Nolan Miralles – SVP Clearing & Execution EMEA Ags & Biofuels StoneX;
 • Franck Loschi – Commercial Director of Cooperative Agricole Lorraine, Franța;
 • Philippe Strabach – Farmer and Administrator of Cooperative Agricole Lorraine, Franța.

Printre vorbitorii români care își vor aduce contribuția la eveniment, pe cele două scene, amintim:

 • Jean Ionescu – Country Leader Corteva România și Republica Moldova;
 • Roxana Găman – Country Manager Sugar Beet KWS România și Alexandru Băiceanu – Marketing Manager KWS;
 • Rodica Cata – Director Comercial Romtextil;
 • Cătălina Dogaru – Regional Environmental Markets Specialist Cargill și Mihail Huciu – Conservation Agronomist Cargill;
 • Radu-Vasile Oltean, Head of Trading – EASTGrain;
 • Sorin Belu, Manager Comercial în cadrul Ameropa Grains SA și Gheorghe Turcu Senior Trader;
 • Cezar Gheorghe – Fondator AGRIColumn;
 • Sorin Văleanu, Regional Manager CEE Deutsche Leasing;
 • Alexandru Savin – CEO ROCA AGRI RDF;
 • Ana Samuilă, Head of Agribusiness & Food BCR;
 • Andra Pârvan, Director General Agrinvest Credit IFN și Daniel Florescu, CEO Agrinvest;
 • Andrei Vlădoi – Sales Manager Morami;
 • Leonardo Lambrea – CEO UBM AGRI România.

Aceștia vor aborda teme precum:

 • provocările sectorului Agribusiness în 2024;
 • sustenabilitate și inovație în agricultură;
 • importanța programelor de ameliorare locale;
 • liantul dintre fermieri și consumatori;
 • soluțiile de finanțare pentru Agribusiness;
 • studii de caz relevante din industrie sau partenerii de încredere ai fermierilor români.

De asemenea, în cadrul a două dezbateri publice, care se vor desfășura sub formă de panel, Fermieri și Traderi, respectiv ROMÂNIA – FRANȚA, Diferențe comportamentale în Trading.

România va fi reprezentată de nume precum: Alexander Degianski – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin Iancu- PICMAR PROD COM, Gabriel Stanciu – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Răzvan Avram  – Green AGRO CROP, Claudiu Jurabiță – COOP AGRO ACTIV și Răzvan Prelipcean – Fermierii Iscusiți, Marin Iordache – AGRO TOTAL, Bogdan Soare – SANAGRO Slobozia.

Agri Trade Summit are alături, în calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest și Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum și trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) și Cargill (Silver).

În plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR și Clubul Fermierilor Români – unele dintre cele mai mari asociații de fermieri din România susțin Agri Trade Summit, în calitate de organizații partenere.

Acestea din urmă vor fi reprezentate, pe scena principală a evenimentului, de Alexandru Baciu – Executiv LAPAR, Mircea Băluță – Președinte UNCSV, de Theo Ichim – Președinte Forumul APPR și de Florian Ciolacu – Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMÂNI. 

Biletele de participare la Agri Trade Summit pot fi achiziționate prin intermediul site-ului dedicat https://agritradesummit.ro/bilete/, iar biletele achiziționate prin intermediul asociațiilor de fermieri beneficiază de un preț special, cu discount. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Odată cu evoluția schimbărilor climatice, fermierii sunt tot mai...

Aplatizor de cereale – transformă boabele în fulgi pentru alimentația animalelor

În industria agricolă modernă, găsirea modalităților eficiente de producție a hranei pentru animale este esențială pentru succesul fermelor. În...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Ce urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu cereale, ce se va desfășura pentru al doilea an în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole