17.1 C
București
sâmbătă, 6 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInstalarea tinerilor fermieri: Au fost publicate rapoartele de selecție aferente DR 30

Instalarea tinerilor fermieri: Au fost publicate rapoartele de selecție aferente DR 30

Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – primele proiecte de investiţii în agricultură pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în noua programare financiară deschisă în 2023 au fost selectate în vedere finanţării prin PS PAC 2027, a anunţat joi instituţia.

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro primele rapoarte de selecţie lunare pentru cererile de finanţare depuse în prima etapa de sesiune a intervenţiei DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027)”, menţionează AFIR.

Astfel, în luna noiembrie 2023, tinerii fermieri din zona montană au depus 372 de cereri de finanţare însumând solicitări de 26,04 milioane de euro.

„După finalizarea evaluării lunare de către AFIR, au fost selectate pentru a primi finanţare 338 de tineri fermieri cu cereri de finanţare în valoare de 23.660.000 de euro. Pentru zona montană pragul de calitate aferent primei etape de sesiune a fost de 85 de puncte”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, în prima etapă de depunere derulată în noiembrie 2023, AFIR a primit online pentru componenta naţională 6 cereri de finanţare depuse de tinerii fermieri prin DR-30 în valoare de 420.000 de euro, din care, în urma procesului de evaluare, au fost selectate pentru a primi finanţare 4 cereri în valoare de 280.000 de euro.

„Precizăm că pragul de calitate lunar a fost de 85 de puncte. Reamintim că sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenţii este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect şi se acordă tinerilor fermieri a căror solicitare de finanţare a fost declarată eligibilă şi selectată pentru finanţare în baza condiţiilor de eligibilitate şi a criteriilor de selecţie publicate în Ghidul solicitantului”, spun reprezentanţii AFIR.

Fondurile pentru tinerii fermieri se acordă în baza unui Plan de afaceri, sub formă de sumă forfetară, în două tranşe – o tranşă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi a doua tranşă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol şi struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanţare.

Citiți aici mai multe noutăți despre AFIR.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului,...
‹ adv ›

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...

Patria Bank în parteneriat cu Agrii oferă soluţii pentru fermierii care au nevoie de finanţare

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluţii pentru fermierii care au nevoie de finanţare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole