20.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

HomepageAdvOil Terminal a înregistrat în 2023 un profit net de aproape 14,3...

Oil Terminal a înregistrat în 2023 un profit net de aproape 14,3 milioane lei, în creştere cu 23,2%

Oil Terminal a încheiat anul 2023 cu un profit net de 14,293 milioane lei, în creştere cu 23,2% faţă de cel obţinut în anul anterior, conform datelor financiare preliminare transmise miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15,6%, la 349,787 milioane lei, veniturile totale s-au majorat cu 15,2%, la 355,985 milioane lei, şi cheltuielile cu 14,8% la 339,425 milioane de lei.

Activele totale au crescut cu 25,1%. Datoriile pe termen lung au înregistrat un avans de 42,11%, în principal ca urmare a utilizării sumei de 56,5 milioane lei (fără TVA) din creditul de investiţii contractat cu BCR în anul 2022 pentru construirea unui rezervor cu o capacitate de 55.000 metri cubi, situat în SP Sud, iar datoriile curente s-a majorat cu 11% în principal ca urmare a împrumuturilor pe termen lung – partea curentă, respectiv, creditul de investiţii menţionat anterior.

La 31 decembrie 2023 societatea nu înregistra datorii restante faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul local, instituţii financiar bancare, furnizori de investiţii, furnizori pentru prestări de servicii şi livrări de bunuri, salariaţi, alţi terţi.

Provizioanele au crescut cu 22,1% pe seama constituirii, în conformitate cu prevederile legale, a provizioanelor pentru litigii, provizioane pentru beneficiile angajaţilor reprezentând ajutoare acordate cu ocazia pensionării, provizioane în legătură cu contractul de mandat, provizioane pentru participarea salariaţilor la profitul anului 2023, precum şi alte ajustări şi deprecieri pentru pierdere de valoare (stocuri, creanţe).

Anul trecut, sursa de finanţare a investiţiilor bugetată în sumă totală de 93,956 milioane lei a fost realizată integral, iar cheltuielile de investiţii au fost realizate la nivelul surselor de finanţare, din care cheltuieli pentru investiţii în sumă de 87,743 milioane lei şi rambursări de rate aferente creditelor pentru investiţii în sumă de 6,213 milioane lei.

Oil Terminal este o societate comercială cu capital majoritar de stat, înscrisă la cota bursei, categoria I, la data de 30 ianuarie 1998.

Compania este situată în Portul Constanţa şi este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.

Principalele servicii realizate sunt: primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, păcurii, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit; efectuarea de încercări fizico-chimice, pentru produsele derulate; efectuarea de încercări fizico-chimice pentru terţi, în laboratoarele proprii; efectuarea de reparaţii şi întreţineri pentru instalaţiile şi utilajele aflate în dotare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole