20 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Precipitaţii cantitative şi vânt în aproape toată ţara; Cod galben de...

ANM: Precipitaţii cantitative şi vânt în aproape toată ţara; Cod galben de precipitaţii şi ninsori la peste 1,500 de metri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului ce va fi valabilă pentru aproape toată ţara începând cu ora 14:00 şi o atenţionare meteo Cod galben de precipitaţii şi ninsori la altitudini de peste 1.500 de metri, ce va intra în vigoare la ora 18:00.

Potrivit ANM, în intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00, temporar se vor semnala precipitaţii în aproape toată ţara şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 15 – 25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marţi spre miercuri trecător şi în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova, se vor semnala precipitaţii mixte.

Marţi, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45 – 55 km/h.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Codul galben va fi valabil în intervalul 12 februarie, ora 18:00 – 13 februarie, ora 22:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25 – 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1.500 de metri, îndeosebi pe parcursul zilei de marţi (13 februarie) în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod galben de vânt în zone din judeţul Tulcea, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de furtuni în şapte judeţe din vest, până la ora 21:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă până la orele...

ANM: Cod galben de averse şi instabilitate atmosferică în 13 judeţe, joi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică, valabilă pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole