24.7 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Fermierii spanioli blochează autostrăzile şi se alătură protestelor omologilor europeni

Reuters: Fermierii spanioli blochează autostrăzile şi se alătură protestelor omologilor europeni

Fermierii spanioli au blocat marţi traficul pe unele dintre cele mai importante autostrăzi, alăturându-se omologilor europeni care protestează faţă de costurile mari, birocraţie şi concurenţa din ţările non-UE, transmite Reuters.

„Cu nuanţe diferite, la nivelul întregii Uniuni Europene, avem aceleaşi probleme”, a spus Donaciano Dujo, vicepreşedintele ASAJA, una dintre cele mai mari asociaţii ale fermierilor spanioli.

ASAJA şi alte sindicate ale fermierilor au cerut organizarea de proteste începând încă de joi, însă mulţi fermieri au ieşit pe străzi cu tractoarele marţi, creând blocaje în trafic în întreaga ţară, din Sevilia şi Granada în sud şi până la Girona, în apropiere de graniţa cu Franţa, au precizat responsabilii care se ocupă de gestionarea traficului.

„Mediul rural s-a săturat”, a avertizat Dujo.

La Girona, tractoarele puteau văzute cum se strâng cu o zi înainte de proteste, purtând pancarte pe care se putea citi „fără fermieri nu există mâncare”.

La fel ca şi colegii lor din Franţa, Belgia, Italia şi Portugalia, fermierii spanioli se plâng de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor.

Ei susţin că regulile care sunt impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decât fermierii din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE. În ultimele zile, blocajele instituite de fermieri în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. VORBE, UN ANALIST DUPA 20 DE ANI. UNDE ATI FOST PANA ACUM ? 2. UNDE ATI LUCRAT DE VA DATI CU PRESUPUSUL ? CAND SE VORBESTE DE UNUL SINGUR MADE……….REZULTATELE SE VAD DE LA O POSTA- NU MAI ESTE NEVOIE DE ANALIZE.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plafonul de garantare al programului IMM Plus a fost suplimentat

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderilor Mici...
‹ adv ›

Fechet, la Consiliul de Mediu: Neutralitatea climatică presupune paşi îndăzneţi şi acţiuni decisive

Atingerea neutralităţii climatice până în anul 2050 presupune paşi îndrăzneţi şi acţiuni decisive, iar unul dintre cele mai importante...

Harghita: Peste 24.000 de fermieri au depus cereri de subvenţii la APIA, în scădere uşoară faţă de 2023

Peste 24.000 de fermieri au depus, în acest an, cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole