9.3 C
București
luni, 4 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiucă: Protestele fermierilor sunt întemeiate; avem nevoie de fermieri pe ogor şi...

Ciucă: Protestele fermierilor sunt întemeiate; avem nevoie de fermieri pe ogor şi în ferme

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, este de părere că protestele fermierilor sunt întemeiate, iar Guvernul trebuie să-i sprijine.

„Protestele fermierilor sunt întemeiate şi într-adevăr sunt probleme. Trebuie să vorbim despre protestele din România, dar vedem că ele au luat amploare şi în celelalte ţări din Europa, ţări mai puternice şi mai dezvoltate economic decât noi.

Personal am avut o experienţă directă cu agricultorii din România, ca prim-ministru, şi de atunci am identificat care sunt problemele lor, am iniţiat programe de sprijin”, a afirmat, marţi, Ciucă la Antena 3 CNN.

El susţine că agricultura românească „trebuie să fie competitivă” şi să vândă produse cu valoare adăugată mare.

„Agricultura din România trebuie să fie competitivă, agricultura din România nu trebuie să mai vândă doar materie primă, trebuie să treacă la prelucrarea produselor şi să vindem cu valoare adăugată mare.

Sunt măsuri pe care le-am luat în timpul guvernării, le continuă şi actualul Guvern şi sunt celelalte chestiuni punctuale în care Guvernul, ministerele trebuie să identifice soluţii, să le găsească şi să-i sprijine şi pe agricultori şi pe fermieri.

De asemenea, la nivelul Partidului Naţional Liberal am discutat cu europarlamentarii noştri să se renunţe sau să se amâne tot ceea ce înseamnă aceste măsuri care afectează oamenii.

În momentul de faţă, la nivelul Uniunii Europene, se identifică soluţiile de amânare, iar Guvernul, dacă nu mă înşel, va asuma compensarea creşterii la accize la carburanţi. Avem nevoie de fermieri pe ogor şi în ferme şi de transportatori pe şosele”, a adăugat Ciucă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: China a cumpărat peste 1,2 mln de tone de cereale, profitând de scăderea cotaţiilor

China a cumpărat peste 20 de nave încărcate cu cereale furajere de pe piaţa internaţională în ultimele două săptămâni,...

Reuters: Fermierii francezi ar putea organiza noi acţiuni de protest

Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa guvernul să îşi respecte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole