18.8 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomsilva: Peste 200 mln de lei pentru plantarea a 25,2 mln de...

Romsilva: Peste 200 mln de lei pentru plantarea a 25,2 mln de puieţi forestieri în pădurile de stat, în 2023

Peste 25 de milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în pădurile de stat, fiind astfel regenerate 14.368 de hectare, arată datele publicate, marţi, de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Acţiunile de plantare au avut loc în cadrul celor două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, iar suprafaţa regenerată de fond forestier proprietatea publică a statului a fost mai mare cu 9,9% faţă de programul iniţial.

Astfel, au fost realizate lucrări de regenerare naturală pe suprafaţa de 10.238 de hectare şi lucrări de regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe o suprafaţă de 4.130 de hectare.

„În aceste suprafeţe sunt incluse şi cele 31 de hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, realizate de către Direcţia Silvică Ialomiţa, pentru protejarea autostrăzii A2, şi de către Direcţia Silvică Giurgiu, în proximitatea autostrăzii A1.

De asemenea, pentru consolidarea plantaţiilor înfiinţate în anii precedenţi şi în primăvara anului 2023, au fost realizate lucrări de completări curente pe suprafaţa de 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe suprafaţa de 635 hectare”, precizează Romsilva.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a lucrărilor de regenerare a fondului forestier de stat a fost de 200,6 milioane lei.

În acelaşi timp, în pădurile administrate pe bază de contracte sau pentru care RNP – Romsilva asigură servicii silvice, au fost realizate lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafaţă de 2.039 de hectare.

Dintre acestea, regenerări naturale au fost efectuate pe 1.258 de hectare, regenerări artificiale pe alte 781 de hectare şi lucrări de completări curente pe 148 de hectare, în plantaţiile efectuate în anii anteriori şi în primăvara anului 2023.

Pentru lucrările de împăduriri, completări şi refaceri realizate în anul 2023 în fondul forestier administrat de Romsilva pe bază de contract s-au folosit circa 3,79 milioane puieţi forestieri, iar valoarea lucrărilor de regenerare s-a ridicat la 16,3 milioane lei.

Datele centralizate relevă faptul că, în ultimii cinci ani, Regia a regenerat 72.330 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 de hectare prin regenerări naturale şi 23.726 de hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind ultilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului (circa 48% din pădurile ţării), 22 de parcuri naţionale şi naturale, 12 herghelii de stat şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Romsilva a programat recoltarea a 9,3 milioane metri cubi de lemn din pădurile statului în 2024

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a programat pentru 2024 recoltarea unui volum de 9,3 milioane metri cubi...

Romsilva a absorbit în acest an întreaga sumă alocată prin PNRR pentru lucrări de corectare a torenţilor

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a absorbit în acest an întreaga sumă alocată prin Planul Naţional de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole