Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
Prețul oferit pentru tradiționalii miei de Paște va fi unul dintre subiectele cele mai populare în rândul crescătorilor de ovine în următoarea perioadă. Dincolo de acesta, fermierii care au decis să investească în acest sector au de povestit mult mai multe.
Printre aceștia se numără și Florin Tubrea, un tânăr fermier din Boldur, Timiș, care acum doi ani a inițiat afacerea cu ovine, având deja experiența gestionării unei ferme de vaci.
Patru rase de ovine de carne
Având o fermă de ovine cu un efectiv de 150 de capete, Florin spune că își dorește să respecte în continuare principiile unei ferme mici, axându-se pe calitatea producției obținute.
În total, are patru rase de oi pentru producția de carne, iar pentru viitor planifică să extindă varietatea cu o rasă de lapte – Lacaune, rasă de oi originară de lângă Lacaune, sudul Franței.
Florin are studii în domeniu, fiind medic veterinar, și o experiență bună, aceasta din urmă fiind acumulată inclusiv colaborând pe anumite proiecte cu diverse companii de peste hotare specializate în nutriția animalelor.
Creșterea numărului fătărilor gemelare – unul dintre obiective
Prețul pentru miei de Paște
Momentan, a înțărcat deja mieii fătați în perioada 20 octombrie – 15 noiembrie.
Cooperarea și subvenționarea corectă – necesare pentru dezvoltarea sectorului ovinelor
Ca tânăr fermier, Florin Tubrea spune că vede drept soluție pentru dezvoltarea sectorului ovinelor cooperarea fermierilor și subvenționarea corectă a fermierilor implicați.