16 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSprijin în valoare de 72 de mln de euro pentru crescătorii de...

Sprijin în valoare de 72 de mln de euro pentru crescătorii de animale

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în debutul şedinţei de guvern, că un sprijin în valoare totală de 72 de milioane de euro va fi alocat crescătorilor de animale.

De asemenea, Executivul va analiza actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024.

„Adoptăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia. După sprijinul de 100 de euro/hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectaţi grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale.

Acordăm 100 de euro/animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. Sunt bani necesari pentru a compensa creşterea preţurilor la furaje, combustibil, utilităţi şi forţa de muncă.

În total, alocăm 72 de milioane de euro crescătorilor de animale şi îi asigur pe fermierii români că vom continua să îi susţinem, iar Ministrul Agriculturii are încă multe proiecte în acest sens”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai precizat că fermierii ar putea primi, în total, o subvenţie de 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole.

„Vom analiza azi şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024. În acest an vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei/litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total, ca subvenţie, 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a spus Ciolacu.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

2 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Prahova: Percheziţii într-un dosar de furt de butaşi de viţă-de-vie; prejudiciul – 10.000 de euro

Poliţiştii au pus în executare, marţi dimineaţă, un mandat...
‹ adv ›

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, cel mai bine clasat brand din industria alimentară în Brand Finance® România

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, continuă ascensiunea cu încă o poziție în prestigiosul top publicat de Brand Finance® România 50,...

Infestații masive cu păduchi la porci – tratament eficient

Infestațiile cu păduchi la porci apar tot mai des în gospodăriile oamenilor. Cauza este specia Haematopinus suis (din ordinul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole