7.6 C
București
miercuri, 21 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAPIA primeşte cereri de acordare a grantului în domeniul agricol vegetal, până...

APIA primeşte cereri de acordare a grantului în domeniul agricol vegetal, până pe 8 martie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului  nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Cererile de acordare se depun la Centrele locale/județene ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul București, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023. 

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro

Resursele financiare totale sunt de 1.200.000 mii lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 mii euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024. 

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024

Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului se vor regăsi publicate pe site-ul APIA www.apia.org.ro .

Vezi aici ultimele știri APIA.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Dacă am 2 hectare pământ, din care 1,80 h.cu grău și 0,20h. cu vie ,pot primi subvenție de la Apia? Menționez că terenul aparține părinților,cu titlu de propietate dar ei sunt decedați,iar eu îl cultiv.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: 10 mln lei ajutoare alocate producătorilor agricoli afectaţi de importurile de cereale din Ucraina

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

Plăți de peste 403 mln de lei efectuate pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 13.02.2024, a efectuat plăți pentru anul de cerere...

APIA primește cereri de ajutor pentru crescătorii din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că în perioada 09.02. - 21.03.2024 inclusiv, se...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole