32.7 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAlexandru Doroftei, student la USV Iași - coordonatorul unei afaceri de 40...

Alexandru Doroftei, student la USV Iași – coordonatorul unei afaceri de 40 mii euro

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază.

Un exemplu concludent, în acest sens este cel al lui Alexandru Doroftei, student în ultimul an la Facultatea de Agricultură, care a întocmit un plan de afaceri bun și a câștigat 40.000 euro nerambursabili, sumă pe care a investit-o într-un atelier de broderie.

Un atelier de broderie personalizată poate fi o idee bună de afaceri, având în vedere oportunitatea de finanțare din fonduri europene, precum și cererea de astfel de servicii, atât de către persoanele fizice, cât și de corporații sau instituții.

„Prin atelierul de broderie reușim să personalizăm echipamente de lucru și diferite articole vestimentare, după bunul plac al clienților.

Această idee a pornit de la vechiul business pe care-l făceam. Fiind pe partea serviciilor, pe parte de evenimente am văzut cerința pe care o au unii potențiali clienți și ne-am propus să punem culoare în produsele necesare în cadrul evenimentelor personale, dar și într-un business profitabil.

Facultatea m-a ajutat foarte mult să înțeleg afacerea, ca și antreprenor, mi-a dezvoltat competențele pe parte de înțelegere a pieței și pentru a reuși să prezint brandul meu în fața potențialilor clienți”, a transmis Alexandru Doroftei, student la USV Iași.

O zonă pe care o are în vedere studentul ieșean este cea unităților de învățământ unde apar solicitări de personalizare a uniformelor școlare.

„Sub brandul nostru, embroshop.ro, putem personaliza de la articole de botez, articole pentru copii și adulți, până la articole necesare în HoReCa sau construcții, cu alte cuvinte tot ce se poate personaliza.

Față de concurența existentă pe această piață, atât la nivel local, cât și regional, un mare avantaj de care noi dispunem este prețul mic pe care îl putem oferi, dar și timpul de execuție, având în vedere faptul că mașina pe care am achiziționat-o este de tip industrial, poate lucra în trei schimburi”, a mai punctat studentul.

Reamintim că, pentru cele mai bune idei de afaceri, USV Iași a oferit un sprijin financiar de 40.000 de euro, nerambursabil, prin intermediul proiectul e-Antreprenor, coordonat de către Universitate și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional, prin care s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri.

Citește mai multe istorii ale tinerilor care au ales să urmeze studiile în agricultură pe acest link, iar pentru a afla mai multe despre oportunitățile Facultății de Agricultură USV Iași, accesează acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Ziua Biodiversității Grâului, la Ezăreni

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

USV Iași a devenit membru al Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a participat, ieri, pe 6 iunie 2024 la...

USV Iași în clasamentul universitar Round University Ranking  2024 

Round University Ranking este un clasament al universităților de top din lume. Round University Ranking (RUR) evaluează performanța celor mai...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole