30.7 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBIOFACH 2024: Un congres pionier pentru viitorul alimentației organice

BIOFACH 2024: Un congres pionier pentru viitorul alimentației organice

BIOFACH 2024, cel mai mare târg de produse ecologice din lume, promite să aducă în prim plan transformarea ecologică a sistemului alimentar global, oferind perspective noi asupra provocărilor și viitorului sectorului organic.

Evenimentul din acest an, programat pentru 13–16 februarie 2024 în Nürnberg, se anunță a fi fără precedent, cu participarea părților interesate din întreg lanțul valoric al alimentelor ecologice. Agrobiznes este partener media oficial al evenimentului.

Congresul BIOFACH, un element central al evenimentului, introduce tema „Alimentație pentru Viitor: Impactul Femeilor asupra Sistemelor Alimentare Durabile”.

Această temă rezonă prin opt forumuri distincte, fiecare explorând influența transformativă a femeilor în promovarea unui sistem alimentar global mai durabil.

Sesiuni deosebite includ „Femeile în sistemele alimentare durabile – cum poate contribui agroecologia la egalitatea de gen?” și „Decalajul de Respect al Genului în Comunicarea Științifică”, oferind perspective asupra rolului vital al femeilor în agroecologie și provocările cu care se confruntă cercetătoarele.

În plus, Congresul va analiza importanța crescândă a alimentelor organice în cateringul extern și cel comunitar.

Noul forum HoReCa – GV & Gastro, alături de forumul STADTLANDBIO, va explora strategii pentru integrarea opțiunilor organice de înaltă calitate în instituțiile comunitare, subliniind sprijinul pentru producătorii regionali.

Un punct focal pentru 2024 este Sustainable Future Lab, un spațiu interactiv nou pentru dialoguri co-creative despre viitorul sectorului organic.

Barbara Böck, Director de Marketing pentru BIOFACH și VIVANESS la NürnbergMesse, subliniază rolul laboratorului în abordarea problemelor controversate și dezvoltarea soluțiilor în colaborare.

Sustainable Future Lab, dezvoltat în parteneriat cu patru organizații diverse, își propune să fie un creuzet pentru idei și soluții care conduc transformarea ecologică.

În parteneriat cu GOOD FOOD COLLECTIVE, BIOFACH va găzdui seria de evenimente „Perspective de Viitor”, investigând viitorul sectorului organic, impactul crizelor recente asupra culturii startup-urilor și rolul sistemului organic în modelarea economiei viitorului.

Agenda Sustainable Future Lab include gestionarea crizelor în sectorul organic, dialogul intergenerațional și influența culturii corporative asupra schimbării durabile, co-găzduit de BIOFACH și partenerii săi.

BIOFACH 2024 stă în fruntea acestor discuții, oferind o platformă unde ideile, perspectivele și soluțiile converg, propulsând sistemul organic spre un viitor sustenabil.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul BIOFACH.

Despre BIOFACH

BIOFACH, cel mai mare târg comercial de produse ecologice din lume, se desfășoară anual la Nürnberg, Germania. Peste 3.000 de expozanți și 50.000 de vizitatori din peste 137 de țări se întâlnesc pe o suprafață de expoziție de peste 80.000 de metri pătrați. 

BIOFACH este o platformă B2B esențială pentru sectorul organic, oferind oportunități de afaceri, networking și educație.

Despre Agrobiznes

Agrobiznes, activând în România, Republica Moldova și Italia, reprezintă un partener de încredere la numeroase evenimente internaționale, asigurând o promovare de calitate în aceste regiuni. 

Portofoliul vast de colaborări include evenimente precum Agritechnica, Fruit Logistica, MACFRUT, SIMA, Fruit Attraction, AgraME, Growmach, World Agri-Tech Innovation Summit și multe altele.

Aceste parteneriate susținute subliniază angajamentul Agrobiznes de a contribui la dezvoltarea și promovarea sectorului agricol prin integrarea tehnologiei moderne și soluțiilor durabile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Premiul Interpoma 2024 – în căutarea de tehnologii digitale pentru livezi sustenabile

Interpoma, prestigiosul târg internațional dedicat merelor, va pune în...
‹ adv ›

AgriPlanta 2024: Acces gratuit și prioritizat pentru înscrierile online

Mai sunt câteva zile până când DLG Intermarketing va deschide porțile pentru AgriPlanta-RomAgroTec 2024, cel mai mare și mai...

Peste 80 de expozanţi vor participa la cea de-a XX-a ediţie a evenimentului Zilele Horticulturii Bucureştene

Peste 80 de expozanţi vor participa în perioada 9 - 12 mai la cea de-a XX-a ediţie a evenimentului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole