20.8 C
București
joi, 23 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: China extinde culturile de soia şi porumb modificate genetic

Reuters: China extinde culturile de soia şi porumb modificate genetic

China va extinde culturile de soia şi porumb modificate genetic (MG), a anunţat un oficial guvernamental, cel mai mare importator global de cereale căutând să majoreze randamentele culturilor şi să îmbunătăţească siguranţa alimentară, transmite Reuters.

De mulţi ani statul asiatic are o abordate prudentă în privinţa culturilor modificate genetic dar acum este deschis la cultivarea pe scară largă.

Anual, China importă peste 100 milioane tone metrice de boabe de soia şi furaje pentru turmele sale imense de animale. Cultivarea pe scară largă a culturilor modificate genetic va majora randamentele şi ar putea reduce semnificativ achiziţiile viitoare din Statele Unite şi Brazilia.

În decembrie, China a acordat licenţe pentru 26 de companii pentru a produce şi vinde boabe de soia şi porumb modificate genetic iar săptămâna trecută a aprobat noi soiuri de soia şi porumb modificate genetic pentru import şi producţie.

„Pasul următor va fi îmbunătăţirea tehnologiei şi consolidarea managementului, extinzând folosirea de soia şi porumb modificate genetic în mod organizat. Soia şi porumbul modificate genetic au arătat rezultate bune în privinţa îmbunătăţirii randamentele culturilor şi reducerea costurilor, comparativ cu tipurile convenţionale”, a explicat Pan Wenbo, director în Ministerul Agriculturii.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Australia raportează un nou caz de gripă aviară la o fermă avicolă

Un nou caz de gripă aviară înalt patogenă a...
‹ adv ›

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și mai predispusă la infestările timpurii cu buruieni. Tehnica de semănat...

APIA: 7 iunie termenul limită de depunere a cererilor de plată aferentă Campaniei 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud reaminteşte faptul că termenul limită în care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole