7.2 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIustin Pruteanu, student USV Iași: Facultatea m-a făcut să înțeleg importanța agriculturii...

Iustin Pruteanu, student USV Iași: Facultatea m-a făcut să înțeleg importanța agriculturii la un alt nivel

Iustin Pruteanu, un tânăr de 22 de ani din Iași, student în anul III la specializarea Tehnologia prelucrării produselor alimentare, a inițiat o afacere alături de tatăl său, Cătălin Pruteanu.

Ideea dezvoltării afacerii le-a venit în timpul studiilor lui Iustin, care, spune că, Facultatea de Agricultură USV Iași l-a făcut să înțeleagă importanța agriculturii la un alt nivel.

Alături de tatăl său, a înființat societatea comercială CONFERT AGRO, pentru a le putea oferi fermierilor produse și servicii de calitate, în funcție de ce au aceștia nevoie.

⁠„Societatea noastră se ocupă cu vânzarea îngrășămintelor și achiziția cerealelor în toată zona Moldovei. Totul a pornit de la tatăl meu care a lucrat în acest domeniu, iar eu încă de la începuturi am încercat să acumulez o serie de cunoștințe pe care nu le vedeam foarte folositoare în perioada adolescenței, când eram cu capul în nori și nu știam în ce direcție să o apuc.

Ajuns la facultate am început să îmi dau seama că de fapt acele informații încep să își aibă rostul. Facultatea de Agricultură USV Iași m-a făcut să înțeleg importanța agriculturii la un alt nivel, astfel, în luna mai al anului trecut împreună cu tatăl meu am decis să înființăm societatea comercială CONFERT AGRO, pentru a le putea oferi fermierilor produse și servicii de calitate, în funcție de ce au aceștia nevoie”.

În special, sunt orientați spre furnizarea de inputuri cum ar fi îngrășămintele în județele din zona Moldovei.

Tânărul spune că, la moment, piața îngrășămintelor este stabilă, nu se anunță mari fluctuații de prețuri, însă o serie de fertilizanți au stocurile epuizate sau limitate.

În această perioadă, fermierii sunt interesați de prețul îngrășămintelor în 2024, mai ales că se apropie campania de primăvară, iar mulți au ales să nu fertilizeze la final de 2023, ci să aștepte până văd culturile de toamnă răsărite.

Îngrășămintele comercializate la acest moment de Confert Agro provin din import

Oferta de fertilizanți a companiei este valabilă pentru livrări în toată țara, costurile de transport venind să se adauge prețului fertilizanților.


„De puțin timp am început să ne mărim portofoliul de clienți, cu fermieri din toată țara și să construim parteneriate de lungă durată și sincere, în tot ceea ce privește serviciile oferite de către noi”, ne specifică Iustin Pruteanu, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Cea mai mare parte dintre îngrășămintele comercializate la acest moment de Confert Agro provin din țări precum: Algeria, Egipt, Azerbaijan, Rusia, Turcia, Ucraina, China, și multe altele.

Citește mai multe istorii ale tinerilor care au ales să urmeze studiile în agricultură pe acest link, iar pentru a afla mai multe despre oportunitățile Facultății de Agricultură USV Iași, accesează acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Andrei Lazăr: Avem una dintre cele mai mari sere de flori din România. O tradiție de familie de peste 27 de ani

La Neamț un business cu flori se încăpăţânează să înflorească, în ciuda exploziei cheltuielilor de producţie. Un parfum aparte,...

Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi, organizat de USV Iași

Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole