24.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în următoarele patru...

ANM: Temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei în următoarele patru săptămâni 

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării, în următoarele patru săptămâni, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare, mai ales, în regiunile sudice şi sud-estice, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 22 ianuarie – 19 februarie 2024.

Astfel, în săptămâna 22 – 29 ianuarie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării şi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie 2024, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum şi în extremitatea de nord-est a ţării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 – 12 februarie arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi local în cele centrale şi nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 12 – 19 februarie 2024, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul şi în nord-estul teritoriului, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru perioada 22 ianuarie – 19 februarie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2004 – 2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Urmărește actualizările ANM pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare! Cod galben de viituri pe râuri din şase judeţe, până sâmbătă dimineaţa

Râuri din Transilvania, Bucovina, Moldova, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea...
‹ adv ›

ANM: Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, de joi după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, o atenționare meteorologică precum că, va avea loc o instabilitate atmosferică ce se...

ANM: Avertizare. Cod roşu de averse şi vijelii în zone din judeţele Suceava şi Botoşani

Un nou Cod roşu de furtună, valabil în următoarea oră în localităţi din judeţele Suceava şi Botoşani, a fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole