14.7 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProdusele agroalimentare româneşti - promovate la „Săptămâna Verde 2024”

Produsele agroalimentare româneşti – promovate la „Săptămâna Verde 2024”

Produsele agroalimentare româneşti recunoscute la nivel naţional şi european vor fi promovate la cea de-a 88-a ediţie a expoziţiei „Săptămâna Verde 2024” (Grune Woche), care va avea loc în perioada 19 – 28 ianuarie la Berlin (Germania), a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Anual, MADR participă la această expoziţie cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, în cadrul căruia experţi din MADR promovează produsele agroalimentare româneşti recunoscute la nivel naţional şi european.

Ministerul Agriculturii îşi propune să promoveze şi să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni – IGP, Salam de Sibiu – IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea – IGP, Salată tradiţională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, din categoria băuturilor spirtoase Indicaţie Geografică – Pălincă şi Ţuică Zetea de Medieşul Aurit, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale”, precizează ministerul.

De asemenea, printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediţia 2024 a expoziţiei „Săptămâna Verde” se vor regăsi şi cele care sunt în proces de înregistrare pe un sistem de calitate european, precum: Babic de Buzău pentru dobândirea IGP, Batog deltaic de sturion pentru dobândirea IGP, Sardeluţă marinată pentru dobândirea STG.

Nu vor lipsi de la standul României nici produsele care vor urma etapele înregistrării pe un sistem de calitate european, respectiv cârnaţi din topor din Vâlcea, carne afumată la garniţă din Vâlcea, brânză în coajă de brad de Bran, salam de Nădlac ghiudem, batog de crap argintiu şi de somn, zacuscă cu peşte şi multe altele.

Vizitatorii vor putea degusta şi diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceţuri de fructe, produse de panificaţie şi patiserie, mere şi prune afumate de Vrancea.

Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă şi ţuică, precum şi vin alb şi roşu. La stand se vor mai regăsi produse din carne de pui, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, dar şi uleiuri presate la rece.

Expoziţia „Săptămâna Verde 2024” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial.

În anul 2023, peste 300.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei, 1.400 de expozanţi din 61 de ţări, pe o suprafaţă de expunere de 118.000 mp.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă și în anul...
‹ adv ›

Barbu: România ar putea obţine 30 de mln de tone de porumb anual, după reabilitarea infrastructurii de irigaţii în 2027

România ar putea obţine într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare...

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole