11.4 C
București
duminică, 3 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii a invitat la discuţii pe fermierii care protestează la Afumaţi

Ministrul Agriculturii a invitat la discuţii pe fermierii care protestează la Afumaţi

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a invitat joi la discuţii pe fermierii care protestează la Afumaţi şi se consideră nereprezentaţi de asociaţiile care au fost la întâlnirile organizate în această săptămână.

Discuţiile vor fi publice şi sunt programate să înceapă la ora 9:00.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Agriculturii a transmis că îi aşteaptă la minister pe toţi fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la sediul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Am transmis, în această seară (miercuri n.r.) fermierilor care se află în stradă în zona Afumaţi o nouă invitaţie la dialog la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru mâine dimineaţă (joi n.r.) la ora 9:00.

Îi aştept la minister pe toţi fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegaţiei care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024.

Aşa cum am spus, uşa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a scris Barbu pe reţeaua de socializare.

Acesta a adăugat că în declaraţia făcută în urmă cu două zile, potrivit căreia fermierii de la Afumaţi sunt „instigatori şi protestatari”, nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi „încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme”.

„Constat că în spaţiul public este întoarsă pe toate feţele o declaraţie în care aş fi jignit fermierii. Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme.

Îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva, de aceea îmi cer scuze faţă de fermierii care s-au considerat vizaţi de această declaraţie. Nu aceasta a fost intenţia mea, dimpotrivă.

Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, aşa cum am făcut-o în fiecare funcţie pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor.

Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii şi alţii să imprime în spaţiul public contrariul”, a mai scris ministrul Agriculturii, miercuri, la miezul nopţii, pe reţeaua de socializare.

Florin Barbu a avut în această săptămână o serie de întâlniri cu mediul asociativ din agricultură şi industrie alimentară pentru a analiza măsurile de sprijin aferente anului 2024, precum şi soluţiile la problemele pe care le întâmpină aceste sectoare. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, la AgriFish: Este pentru prima oară când se modifică regulamentul de bază în primul an de PAC

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a transmis luni în Consiliul Agricultură şi Pescuit că există posibilitatea de a...

Măsuri pentru o bună gestiune a fondurilor destinate sectorul pescuit și acvacultură – aprobate de Guvern

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, o Ordonanţă de Urgenţă privind gestionarea financiară a alocărilor nerambursabile din Fondul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole