11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul a prezentat formele de sprijin pentru crescătorii de bovine în 2024

Ministrul a prezentat formele de sprijin pentru crescătorii de bovine în 2024

Fermierii reprezentativi din sectorul zootehnic – crescătorii de bovine de lapte și carne, precum și reprezentanți ai crescătorilor de albine au avut o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, pentru a discuta problemele cu care se confruntă în activitatea desfășurată.

Ministrul BARBU a prezentat, pe scurt, în introducere, formele de sprijin pregătite de MADR pentru anul 2024, precum și modificările legislative din cadrul Planului Strategic.

Ministrul a detaliat forma de sprijin cuplat pentru sectorul de porumb pentru siloz, prin care se va acorda o subvenție de circa 300 euro/hectar pentru sectorul bovin (carne și lapte) pentru o încărcătură de 3 animale pe hectar, asigurându-se menținerea acestei culturi importante în furajarea animalelor.

Oficialul MADR a mai expus participanților noua schemă pentru bunăstare, respectiv o ecoschemă pentru cantitatea de paie necesară bunăstării animalelor.

De asemenea, ministrul le-a explicat că, pentru obținerea ANT (ajutorului național tranzitoriu), de anul acesta, condiția care trebuie respectată este să dețină cel puțin 3 animale adulte de minimum 16 luni în fermă.

În ce privește vacile cu vârsta mai mare de 10 ani, pentru acestea nu va mai fi acordată subvenție.

Ministrul Florin Barbu le-a comunicat celor prezenți faptul că proiectele și modificările legislative ce vizează sectorul vor fi luate în acord cu respectarea cerințelor fermierilor.

Astfel, pentru a optimiza modul de lucru, dar și a menține un dialog constant cu fermierii crescători de animale, ministrul i-a anunțat că la nivelul Ministerului Agriculturii se vor înființa grupuri de lucru, ce vor avea întâlniri cu caracter regulat (la fiecare două săptămâni) care vor lucra pentru formele de sprijin pentru fiecare sector în parte.

Am nevoie de specialiști pentru fiecare specie din cadrul formelor asociative, care împreună cu experții din cadrul MADR și APIA vor crea aceste grupuri de lucru și periodic vor avea întâlniri pentru ca politicile noastre să vină în sprijinul real al crescătorilor de vaci, fie ele de lapte sau de carne”, a afirmat ministrul Florin Barbu.

Totodată, ministrul a spus că are în vedere ca un birou din cadrul Ministerului să fie pus la dispoziția asociațiilor pentru ca atunci când au întâlniri să poată să le țină la sediul instituției.

 „Îmi doresc ca subvenționarea destinată crescătorilor de vaci de lapte și carne să contribuie la creșterea efectivelor de animale din Romania și să protejeze producția autohtonă”, a declarat oficialul MADR.

În ceea ce privește sprijinul pentru crescătorii de animale din zonele defavorizate, ministrul agriculturii a precizat că, din anul 2025, se are în vedere să se acorde, pentru vaca de carne, o plată directă de 600 euro/pajiște de stuf în Delta Dunării, prin Planul Strategic.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare...
‹ adv ›

Agra Asigurări: Potenţialul pieţei asigurărilor agricole este de circa 8,4 mil. ha, din care 2,2-2,5 mil. ha sunt asigurate

La nivelul grupului din care face parte Agra Asigurări, Österreichische Hagelversicherung, volumul primelor a ajuns la 340 mil. euro...

Buzău: Peste 45.000 de miei au fost exportaţi în ţările arabe

Peste 45.000 de miei au fost comercializaţi şi exportaţi din Buzău în ţările arabe, cu 7.000 mai mulţi faţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole