18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleCostin-Robert Atănăsoaie, tânăr fermier: Ferma de familie are viitor, voi continua afacerea...

Costin-Robert Atănăsoaie, tânăr fermier: Ferma de familie are viitor, voi continua afacerea părinților

Iubirea pentru pământ i-a fost insuflată de mic lui Costin-Robert Atănăsoaie, un tânăr de 19 ani din Mitoc, județul Botoșani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, așa că nu se vede făcând altceva.

Întreaga copilărie și-a petrecut-o în fermă alături de sora lui, Mădălina, și de părinți. Așadar, poate fi spus că ferma de familie are viitor pentru că tinerii lucrează cot la cot cu părinții pentru o recoltă bogată.

60% fonduri nerambursabile pentru tehnologizare

Pentru a avea randament în ferma de la Mitoc, structura culturilor este diversă, de aceea familia Atănăsoaie a achiziționat și o gamă variată de utilaje agricole, cu care se mândresc în special în ultimii ani, de când au tehnologizat ferma și mai mult, prin intermediul fondurilor europene.

„Avem o fermă zootehnică de 65 de bovine și 130 ha, cultură mare. Ferma a fost înființată în anii ’90 de către tatăl meu, când a și achiziționat primul tractor, un U650, iar mai serios ne ocupăm din 2014, când ne-am achiziționat primul tractor nou accesând fonduri europene, un John Deere 6125M pentru lucrările grele, cu 60% fonduri nerambursabile.

În viitorul apropiat, dacă vom avea ocazia am vrea să construim un adăpost nou pentru bovine, tot prin intermediul fondurilor europene”, ne spune Costin-Robert Atănăsoaie, tânăr fermier din județul Botoșani.

Viitorul inginer agronom se perfecționează sub îndrumarea părinților, care sunt mulțumiți că au pe mâinile cui să lase ferma.

Pentru a stăpâni acest domeniu și pentru a fi la curent cu noutățile, Costin a ales să urmeze studiile superioare, fiind student în anul al II-lea, la specializarea agricultură.

„De mic am fost pasionat de tractoare, prima dată conducând un Fiat, în anul 2013. Deși alții trebuie să încerce mai multe domenii pentru a găsi ceea ce le place, eu consider că am avut norocul să cresc în locul potrivit.

Este un domeniu foarte frumos, însă nu cred că poate fi practicat de cineva care nu are plăcere pentru așa ceva sau care o face doar pentru bani”, încheie Costin-Robert Atănăsoaie, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Citește mai multe istorii ale tinerilor care au ales să urmeze studiile în agricultură pe acest link, iar pentru a afla mai multe despre oportunitățile Facultății de Agricultură USV Iași, accesează acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Studenți ai USV Iași vor participa la AGRONOMIADA 2024

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității de...
‹ adv ›

Ștefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la o multinațională în Noua Zeelandă

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua...

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada raselor de câini, concursuri cu diverse teme, expoziție de păsări...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole