32.2 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDolj: Mai multe trenuri anulate în urma deraierii unui marfar cu cereale...

Dolj: Mai multe trenuri anulate în urma deraierii unui marfar cu cereale pe magistrala Craiova-Caracal

Mai multe trenuri de călători care circulă pe magistrala 100 Bucureşti Nord – Timişoara Nord au fost anulate, marţi, după ce un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, între Caracal şi Craiova, la intrare în staţia CF Leu, km feroviar 186+00, iar două vagoane s-au răsturnat blocând ambele linii.

Potrivit IPJ Dolj, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb.

„În noaptea de 15 spre 16 ianuarie a.c., ora 01:50, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în staţia CF Leu, km feroviar 186+00.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb. În acest moment magistrala feroviară 100 este închisă”, informează IPJ Dolj.

Conform sursei citate, mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, judeţul Dolj, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit CFR SA, trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions şi circula pe ruta Salonta – Roşiori Nord

„Personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate şi răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, precizează CFR SA.

În prezent, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată). În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public...
‹ adv ›

Noi restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone, din cauza caniculei

Noi restricţii de tonaj vor fi instituite sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00, pe sectoarele de autostrăzi,...

Ghidul solicitantului pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole