9.5 C
București
marți, 20 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDolj: Mai multe trenuri anulate în urma deraierii unui marfar cu cereale...

Dolj: Mai multe trenuri anulate în urma deraierii unui marfar cu cereale pe magistrala Craiova-Caracal

Mai multe trenuri de călători care circulă pe magistrala 100 Bucureşti Nord – Timişoara Nord au fost anulate, marţi, după ce un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, între Caracal şi Craiova, la intrare în staţia CF Leu, km feroviar 186+00, iar două vagoane s-au răsturnat blocând ambele linii.

Potrivit IPJ Dolj, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb.

„În noaptea de 15 spre 16 ianuarie a.c., ora 01:50, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în staţia CF Leu, km feroviar 186+00.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb. În acest moment magistrala feroviară 100 este închisă”, informează IPJ Dolj.

Conform sursei citate, mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, judeţul Dolj, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit CFR SA, trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions şi circula pe ruta Salonta – Roşiori Nord

„Personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate şi răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, precizează CFR SA.

În prezent, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată). În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații, intervenție finanțată prin Planul Strategic...

Secretar de stat: România are resurse să proceseze cereale din Ucraina aflate în tranzit prin ţara noastră

România poate atrage investiţii cu capital românesc sau străin care să înceapă să producă pentru piaţa ucraineană, iar captarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole