26.1 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBarbu: Acciza la motorină va fi achitată integral de Ministerul Agriculturii şi...

Barbu: Acciza la motorină va fi achitată integral de Ministerul Agriculturii şi în 2024

Acciza la motorina utilizată în agricultură va fi suportată integral de Ministerul Agriculturii şi în anul 2024, a anunţat, luni, ministrul de resort Florin Barbu, precizând că valoarea ajutorului de stat va fi ajustată.

De altfel, actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură a fost una dintre solicitările fermierilor, iar propunerea a fost acceptată având ca termen 30 iunie 2024.

„Acciza (la motorina utilizată în agricultură n.r.) este suportată integral de Ministerul Agriculturii. În cazul în care acciza a crescut la motorină, ea va fi ajustată astfel încât să fie achitată de către Ministerul Agriculturii în anul 2024. Legat de acei 2 lei pentru motorină, aceştia au fost daţi în anul 2023, o parte din bani au venit de la Comisia Europeană, 29,7 milioane de euro, şi Guvernul României a mai alocat 30 de milioane de la bugetul de stat”, a subliniat Barbu.

Ministrul a mai menţionat că, în cazul în care după rectificarea bugetară se identifică sume la Ministerul de Finanţe, va veni cu un sprijin inclusiv pentru culturile din primăvara anului 2023.

„Eu sunt convins că voi insista în continuare. Să nu credeţi că mă voi lăsa şi nu mă voi duce la Comisia Europeană să solicit banii pentru fermierii care au fost afectaţi în războiul absurd al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv aceşti bani pe care bugetul statului îi suportă până în luna mai, să fiţi sigur că voi merge către Comisia Europeană, voi solicita rambursarea acestor bani şi aceştia vor fi reintegraţi în agricultura din România”, a adăugat ministrul Agriculturii. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea, județul Călărași, pe o suprafață de peste 36 ha, are...

Ministrul Agriculturii anunță că adaosul comercial va fi plafonat pentru toate alimentele românești

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă că noua Ordonanţă privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi finalizată...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole