15 C
București
vineri, 23 februarie, 2024

-

HomepageAdvUniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Sălaj cu 39,3 milioane...

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Sălaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro, sprijinind astfel tranziţia României la energie verde, a anunţat marţi banca.

Conform sursei citate, banca a finalizat o tranzacţie de finanţare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena.

„Pachetul de finanţare susţine dezvoltarea, construcţia şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în judeţul Sălaj”.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW.

Potrivit băncii, proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producător de bere din ţară. Lucrările de construcţie ale proiectului sunt în derulare, lucrările la staţie fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacţie structurată pentru clientul nostru, Enery.

Noi o considerăm o finanţare de referinţă pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacţie de finanţare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit”, a afirmat Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi.

Enery este un furnizor de energie electrică verde dedicat furnizării clienţilor săi cu energie verde fiabilă şi accesibilă. Cu o flotă verde diversificată care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată de la 312 MW, Enery este în fruntea tranziţiei regiunii ECE către energie durabilă.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole