16.4 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCea mai mare fermă eoliană ultra-înaltă din lume a intrat în funcțiune

Cea mai mare fermă eoliană ultra-înaltă din lume a intrat în funcțiune

Un proiect de energie eoliană de mare amploare, situat la o altitudine medie de 4.650 de metri și cu o capacitate totală instalată de 100 de megawați, a început să funcționeze luni în regiunea autonomă Xizang din sud-vestul Chinei, notează chinadaily.com.

Potrivit Grupului de Investiții în Energie CHN (CHN Energy), cele 25 de turbine eoliene din Nagqu ar urma să producă aproximativ 200 de milioane de kWh de energie anual, economisind aproximativ 60.000 de tone de cărbune standard și reducând emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 160.000 de tone.

În ciuda condițiilor dificile cauzate de altitudinea mare, proiectul a fost finalizat în mai mult de 260 de zile, pentru o investiție de aproximativ 90,36 milioane de dolari.

Construcția și funcționarea fermei eoliene vor juca un rol crucial în demonstrarea și promovarea cercetării, dezvoltării și aplicării turbinelor eoliene la altitudini mari, precum și în dezvoltarea pe scară largă a proiectelor de energie eoliană la altitudini mari, a declarat CHN Energy.

În ultimii ani, Xizang a promovat activ dezvoltarea de noi surse de energie, cum ar fi energia fotovoltaică și eoliană. Capacitatea totală instalată a regiunii include energia hidroelectrică și surse emergente de energie, cum ar fi energia eoliană și solară.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

De ce se îngălbenesc, ofilesc plantele sau răsadul de vinete

Vinetele sunt o cultură sensibilă și iubitoare de căldură, iar obținerea recoltelor bune este posibilă respectând cerințele acesteia. În...

AFP: UE prelungeşte cadrul temporar ce permite statelor membre să acorde ajutoare agricultorilor

Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde mai uşor importante ajutoare publice întreprinderilor agricole afectate de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole