7.3 C
București
marți, 27 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleExporturile de gaze ruseşti prin conducte spre Europa s-au redus la jumătate...

Exporturile de gaze ruseşti prin conducte spre Europa s-au redus la jumătate în 2023

Livrările de gaze prin conducte spre Europa ale grupului energetic rusesc Gazprom s-au redus cu 55,6% în 2023, până la 28,3 miliarde metri cubi, arată calculele publicate marţi de Reuters.

Conform acestor calcule, care au la bază datele furnizate de reţeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru gaze (ENTSOG) precum şi rapoartele zilnice ale Gazprom referitoare la tranzitul de gaze via Ucraina, media exporturilor zilnice de gaze ruseşti prin conducte spre Europa a scăzut în 2023 până la 77,6 milioane metri cubi, de la 174,8 milioane metri cubi în 2022.

În 2022, potrivit datelor Gazprom şi calculelor Reuters, Rusia a furnizat Europei aproximativ 63,8 miliarde metri cubi de gaze prin diferite rute de export.

De la începutul anului 2023, grupul rus Gazprom nu mai dă publicităţii date privind exporturile sale de gaze.

Exporturile de gaze ruseşti spre Europa, care odată era cea mai importantă piaţă de export a Rusiei, au scăzut semnificativ din cauza consecinţelor politice create de războiul din Ucraina. Vârful acestor exporturi a fost atins în 2018-2019, când livrările anuale au urcat până la 175-180 miliarde metri cubi. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rasa de capre Toggenburg – descriere, avantaje, întreținere

Rasa de capre Toggenburg este originară din Alpii Elvețieni....
‹ adv ›

Miniştrii Agriculturii cer UE să majoreze subvenţiile într-un moment în care fermierii protestează la Bruxelles

Miniştrii europeni ai Agriculturii au îndemnat luni Uniunea Europeană să majoreze finanţarea pentru Politica Agricolă Comună (PAC), un program...

Fermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii Miniştrilor Agriculturii

Fermierii europeni au încercat luni să treacă de barajele poliţiei, în încercarea de a înconjura sediul Comisiei Europene de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole