7.6 C
București
miercuri, 21 februarie, 2024

-

HomepageAdvAlpha Bank România introduce instrumente financiare de garantare a portofoliului în parteneriat...

Alpha Bank România introduce instrumente financiare de garantare a portofoliului în parteneriat cu Fondul European de Investiţii

Alpha Bank România a semnat, în luna decembrie, un parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) pentru implementarea unor instrumente financiare de tipul garanţiilor de portofoliu, continuând strategia de a contribui la sprijinirea mediului de afaceri local, a anunţat vineri banca.

Potrivit sursei citate, cele două produse de garantare se subscriu pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR şi vizează domeniile de sustenabilitate şi competitivitate, după cum urmează:

  • SME Sustenabilitate – cu focus pe finanţări verzi, în vederea adaptării companiilor şi proceselor de afaceri la schimbările climatice cu impact major asupra calităţii vieţii, potenţând utilizarea resurselor şi contribuind semnificativ la obiectivul major al Uniunii Europene de atingere a neutralităţii climatice în anul 2050;
  • SME Competitivitate – cu focus pe stimularea potenţialului de creştere şi de generare de plus valoare la nivelul companiilor, prin îmbunătăţirea semnificativă şi/sau extinderea capacităţilor de producţie.

Printre obiectivele acestui parteneriat se numără stimularea spiritului antreprenorial local, a dezvoltării sustenabile a companiilor mici şi mijlocii, precum şi încurajarea proiectelor de investiţii într-un context tot mai dinamic al pieţei.

„Ne face plăcere să extindem portofoliul de soluţii pentru mediul de afaceri din România, prin parteneriatul cu FEI. Urmărim ca prin acest parteneriat să oferim clienţilor noştri toate beneficiile ce decurg din implementarea acestor produse de garantare şi suntem pregătiţi să le susţinem proiectele transformaţionale generând valoare adăugată în economia românească. Companiile au nevoie de soluţii adaptate activităţilor lor, iar la Alpha Bank Romania pot beneficia de produse financiare potrivite pentru amplificarea potenţialului de creştere”, a declarat Dragoş Drăghici, Director în cadrul Direcţiei IMM a Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind, pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Cu o prezenţă naţională de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

Alpha Bank
Alpha Bankhttps://www.alphabank.ro
Alpha Bank România este o bancă universală, cu o gamă largă de servicii și produse pentru persoanele fizice, sectorul IMM și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole