Anca Olaru este o tânără din satul Odobeasca, comuna Drăcșenei, Teleorman, ce a moștenit afacerea în domeniul agricol de la tatăl său, care inițial a început cu prestări servicii, iar mai târziu a luat teren agricol în arendă.
De mai bine de trei ani de zile, se ocupă doar Anca de fermă, alături de angajații pe care îi are, zece la număr.
A început afacerea de la o suprafață mică, iar acum a ajuns la circa 700 de ha, dintre care jumătate sunt în proprietate, iar cealaltă jumătate în arendă.
‹ adv ›
Crește culturi mari cum ar fi rapiță, orz, grâu, floarea-soarelui, porumb, mazăre pe care le vinde „…acolo unde se oferă un preț mai bun”.
Cele mai mari provocări sunt schimbările climatice și seceta din ultimii 3 ani, în rest nu este nimic complicat la locul de muncă, spune Anca.
Tinerii care se gândesc să lanseze afaceri agricole trebuie, susține tânăra, să aibă multă răbdare, dar și dragoste pentru agricultură.
Până la moment, au practicat o agricultură tradițională, iar acum se gândesc să treacă la agricultura regenerativă și conservativă.
Anca spune că, cu siguranță trebuie schimbată metoda de lucrare a solului pentru a păstra cât mai bine apa în sol.
O afacere agricolă poate să-ți asigure un trai decent în țara ta, susține Anca Olaru, iar ea este un exemplu în acest sens.
Dispune de toată tehnica și utilajele necesare pentru prelucrarea suprafeței pe care o gestionează.
Mihai Marin Popescu, primarul comunei Drăcșenei, Teleomar, se mândrește cu afacerea administrată de Anca Olaru și spune că aceasta face agricultură din pasiune, care vine de la tătăl său, care nu mai este de trei ani.
Spor la treabă, Anca!