19 C
București
vineri, 10 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIonuț-Dumitru Sînculei: Continui afacerea părinţilor de creştere a bovinelor

Ionuț-Dumitru Sînculei: Continui afacerea părinţilor de creştere a bovinelor

Ionuț-Dumitru Sînculei, un tânăr de 23 de ani din Corlăteni, județul Botoșani, crescut într-o familie de fermieri cu afaceri în zootehnie şi agricultură, a preluat businessul părinţilor de creştere a bovinelor.

Tânărul, student la Facultatea de Agricultură din Iași, vrea să investească în fermă cu ajutorul fondurilor europene, sperând ca în următorii ani să dubleze capacitatea de producţie de lapte. Acesta spune că vaca de lapte a fost lozul câștigător din ferma sa.

Sectorul zootehnic nu poate exista fără sectorul vegetal

„Încă de mic am fost înconjurat de utilaje și animale! Începând cu anul 2016 a luat naștere mica noastră fermă de familie. Pe partea de zootehnie deținem un efectiv de 25 de bovine și 200 de ovine. Bovinele, în mare parte, sunt din rasa Bălțată Românească, dar deținem și vaci din rasa Holstein, Black Angus și metiși.

Ovinele sunt predominante din rasa Karakul. Pe partea vegetală, deținem 180 de hectare, iar gama de utilaje pe care o deținem este una diversificată și de ultimă generație, de aceea facem față cu brio cerințelor fermei. După absolvirea studiilor de licență din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, doresc să mă extind și să accesez cât mai multe fonduri europene. Viața la țară este frumoasă, dar este și grea. Dacă nu ai bunăvoință și răbdare, nu ai cum să ajungi acolo unde îți dorești”, – Ionuț-Dumitru Sînculei, Facultatea de Agricultură Iași, Anul IV.

Numai 11 % din exploatațiile agricole din Uniunea Europeană sunt gestionate de fermieri mai tineri de 40 de ani – iar tinerii se lasă greu convinși să devină agricultori.

Trebuie să susținem următoarea generație de agricultori români nu numai pentru a consolida competitivitatea viitoare a agriculturii, ci și pentru a asigura însăși aprovizionarea cu alimente în anii următori.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole