9.7 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIonuț-Dumitru Sînculei: Continui afacerea părinţilor de creştere a bovinelor

Ionuț-Dumitru Sînculei: Continui afacerea părinţilor de creştere a bovinelor

Ionuț-Dumitru Sînculei, un tânăr de 23 de ani din Corlăteni, județul Botoșani, crescut într-o familie de fermieri cu afaceri în zootehnie şi agricultură, a preluat businessul părinţilor de creştere a bovinelor.

Tânărul, student la Facultatea de Agricultură din Iași, vrea să investească în fermă cu ajutorul fondurilor europene, sperând ca în următorii ani să dubleze capacitatea de producţie de lapte. Acesta spune că vaca de lapte a fost lozul câștigător din ferma sa.

Sectorul zootehnic nu poate exista fără sectorul vegetal

„Încă de mic am fost înconjurat de utilaje și animale! Începând cu anul 2016 a luat naștere mica noastră fermă de familie. Pe partea de zootehnie deținem un efectiv de 25 de bovine și 200 de ovine. Bovinele, în mare parte, sunt din rasa Bălțată Românească, dar deținem și vaci din rasa Holstein, Black Angus și metiși.

Ovinele sunt predominante din rasa Karakul. Pe partea vegetală, deținem 180 de hectare, iar gama de utilaje pe care o deținem este una diversificată și de ultimă generație, de aceea facem față cu brio cerințelor fermei. După absolvirea studiilor de licență din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, doresc să mă extind și să accesez cât mai multe fonduri europene. Viața la țară este frumoasă, dar este și grea. Dacă nu ai bunăvoință și răbdare, nu ai cum să ajungi acolo unde îți dorești”, – Ionuț-Dumitru Sînculei, Facultatea de Agricultură Iași, Anul IV.

Numai 11 % din exploatațiile agricole din Uniunea Europeană sunt gestionate de fermieri mai tineri de 40 de ani – iar tinerii se lasă greu convinși să devină agricultori.

Trebuie să susținem următoarea generație de agricultori români nu numai pentru a consolida competitivitatea viitoare a agriculturii, ci și pentru a asigura însăși aprovizionarea cu alimente în anii următori.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Andrei Lazăr: Avem una dintre cele mai mari sere de flori din România. O tradiție de familie de peste 27 de ani

La Neamț un business cu flori se încăpăţânează să înflorească, în ciuda exploziei cheltuielilor de producţie. Un parfum aparte,...

Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi, organizat de USV Iași

Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole