20 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

HomepageAdvElena-Larisa Naie Stoicescu: Dorim să extindem plantația de căpșuni și să diversificăm...

Elena-Larisa Naie Stoicescu: Dorim să extindem plantația de căpșuni și să diversificăm culturile

Elena-Larisa Naie Stoicescu, o femeie fermier din satul Buzoești, județul Argeș, și-a extins semnificativ plantația de căpșuni prin proiectul Sunshine Berries, susținut de compania internațională agricolă Corteva Agriscience.

Această inițiativă vizionară a fost susținută printr-o bursă în cadrul proiectului de burse educaționale TalentA, unde Elena-Larisa a ieșit pe locul al treilea în ediția din 2022. Cu un an în urmă, a triumfat cu proiectul său, având ca scop optimizarea spațiului disponibil și îmbunătățirea afacerii prin construirea unui nou solar.

Elena-Larisa deține o mică plantație de căpșuni și livrează fructe proaspete chiar și în luna octombrie, folosind o varietate remontantă. A ales să cultive căpșuni datorită cererii în creștere, reprezentând un interes economic și alimentar semnificativ.

Afacerea sa a demonstrat un potențial semnificativ de producție datorită calității fructelor, căpșunile fiind printre puținele plante care ating maturitatea pe tot parcursul anului, producând fructe în primele 12 luni.

„În 2022 când m-am înscris în proiectul TalentA plantația noastră era la început de drum, pășeam timidă, cu pași mici și eram temătoare având în vedere importurile mari de fructe de pădure. Am fost surprinsă să întâlnesc în cadrul programului atâtea femei ambițioase, în spatele cărora am găsit totuși aceleași temeri pe care le aveam și eu. A fost momentul în care am realizat că sunt mult mai puternică decât credem, mi-am dorit să evoluez, ceea ce s-a și întâmplat, atât în bussines cât și ca om.

A fost o evoluție foarte consistentă. Proiecte precum cel inițiat de Corteva Agriscience aduc în față femei capabile, femei dornice să se afirme și femei puternice care nu vor renunța la primul hop și care vor dovedi că sunt demne să fie apreciate în acest domeniu”, a declarat Elena-Larisa Naie Stoicescu, fondatoarea Sunshine Berries, despre începuturile plantației de căpșuni.

Cu premiul câștigat acum un an prin TalentA, o inițiativă educațională fondată de Corteva Agriscience, care a atins cu succes cea de-a patra ediție în 2023 în România, Elena-Larisa a accelerat implementarea cu succes a diverselor măsuri pentru îmbunătățirea infrastructurii afacerii Sunshine Berries.

Ca urmare, investițiile pentru forarea unui puț și ridicarea unui solar, pentru a ajuta la extinderea zonei de livrare și facilitarea contactului direct cu clienții, au fost finalizate cu succes.

Planurile de dezvoltare pentru proiectul Sunshine Berries includ extinderea cu o suprafață suplimentară de căpșuni, precum și mici suprafețe pentru culturi de zmeură, mure și afine. Mai mult, Elena-Larisa intenționează să includă o componentă educațională în afacere:

„Planificăm să implementăm programe educaționale prin vizite la plantație, vizite care să inspire tinerii să investească în visele lor și, cel mai important, să vadă și să înțeleagă că agricultura nu este o muncă cu statut scăzut din punct de vedere social, ci este cea mai nobilă profesie”.

Cu toate că afacerea nu s-a extins încă suficient pentru a angaja personal permanent, planurile de creștere a afacerii vor genera în viitorul apropiat oportunități semnificative de angajare pentru comunitatea locală.

Aceste obiective reflectă interesul câștigătoarei TalentA pentru dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunității locale, acestea reprezentând obiective aliniate cu angajamentul Corteva Agriscience de a îmbogăți viața generațiilor viitoare prin susținerea femeilor în agricultură pentru a-și confirma rolul incontestabil.

Experiența în cadrul programului de burse educaționale TalentA al Corteva Agriscience a fost definitorie pentru peste 1200 de femei la nivel internațional care s-au înscris în cursuri în toate țările în care a fost lansat.

Pentru femeile fermiere, a fost un catalizator pentru depășirea temerilor și îngrijorărilor, contribuind la dezvoltarea personală și profesională a participantelor. Acest sprijin continuu este crucial în construirea unei rețele de femei puternice în industria agricolă.

Corteva Agriscience
Corteva Agrisciencehttps://www.corteva.ro
Corteva Agriscience oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu de produse agricole din industrie.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole