16 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii vor beneficia până în 2026 de subvenţia pentru achiziţia motorinei

Fermierii vor beneficia până în 2026 de subvenţia pentru achiziţia motorinei

Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, prelungirea schemei de ajutor de stat destinată fermierilor pentru achiziţia motorinei, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

În prezent, subvenţia este de 1,529 lei/litrul de motorină, dar va fi ajustată după anunţarea noilor praguri de accizare.

„Fermierii români, persoane fizice şi juridice, vor beneficia şi în următorii trei ani de subvenţia pentru achiziţia motorinei utilizate în agricultură. Guvernul a prelungit astăzi schema de ajutor de stat pentru agriculturi până la finalul anului 2026. Pentru anul în curs, subvenţia acordată este de 1,529 lei/litrul de motorină, iar după anunţarea noilor praguri de accizare, în luna ianuarie, probabil, anul viitor, se va ajusta şi acest prag de subvenţie”, a declarat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Harghita: APIA a plătit, din 2007, subvenţii pentru fermieri aproximativ 1 miliard de euro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita...
‹ adv ›

Lege pentru agricultura urbană. Producătorii vor avea drept să primească subvenții din fonduri europene

Românii care locuiesc la oraș pot deveni fermieri urbani. O lege adoptată de parlamentari permite agricultură pe verticală. Astfel,...

Schemă de ajutor de stat pentru producătorii de căpșuni – 10.000 lei/ha

Senatul a aprobat o nouă lege care introduce o schemă de ajutor de stat pentru susținerea producătorilor autohtoni de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole