18.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleItalia: Parchetul European investighează o fraudă de 4,5 milioane de euro în...

Italia: Parchetul European investighează o fraudă de 4,5 milioane de euro în sectorul acvaculturii

O investigație realizată de Parchetul European a dus marți la măsuri coercitive împotriva a trei producători italieni din acvacultură, suspectați că au fraudat fonduri maritime și de pescuit ale UE în valoare de 4,5 milioane de euro.

Suspecții conduc o serie de companii care activează în industria acvaculturii, cu sediul în Roma și birouri în Petrosino, Roma, Guidonia și Piombino. Companiile formează un lanț de aprovizionare, de la creșterea peștilor la producția de sushi pentru supermarketuri și restaurante, deservind piețele din întreaga Italia, potrivit unui comunicat transmis presei de către Parchetul European.

Companiile investigate au obținut aproximativ 4,5 milioane de euro, acordate de regiunile Sicilia, Lazio și Toscana, în cadrul Programului Operațional 2014-2020 al Fondului European Maritim și pentru Pescuit (FEMP) al UE, pentru proiecte legate de construcția și reabilitarea de situri de producție.

Ancheta a descoperit un mecanism fraudulos, prin care lucrările de construcție și reabilitare au fost atribuite unei companii care aparținea aceleiași structuri corporative ca și companiile care beneficiau de fonduri. Conform probelor, acest lucru a permis creșterea costurilor proiectului și obținerea de profituri ilicite de către organizație, care apoi au fost folosite în alte scopuri decât cele stabilite în cadrul proiectelor.

La cererea EPPO, judecătorul pentru anchete preliminare din Tivoli a dispus arestul la domiciliu al unui suspect și obligația celorlalți doi de a rămâne în municipiul de reședință. În plus, judecătorul a dispus sechestrul a 4,5 milioane de euro împotriva a șase companii operate de suspecți, care a fost executat marți de Poliția Financiară Italiană (Guardia di Finanza) – Comandamentul Provincial Trapani.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Vinurile românești, promovate la TIFF: 2.000 de sticle de vin de la trei producători locali vor fi degustate în cadrul evenimentului

Peste 2.000 de sticle de vin, provenite de la mai mulți producători locali, vor fi degustate în cadrul Transylvania...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole