Liviu Chirica și Vlad Butescu, absolvenți ai Facultății de Horticultură USV Iași, în prezent masteranzi în cadrul Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, sunt oenologi la crama de la Huși a companiei Beciul Domnesc.
Cei doi tineri sunt exemple prin care compania vrea să arate că susține și valorifică potențialul fiecărui angajat prin implementarea unor metode diverse de învățare. Strategia de training a companiei se bazează foarte mult pe identificarea nevoilor individuale de dezvoltare.
Așadar, vă prezentăm cum au început ei să lucreze la Beciul Domnesc și cum au evoluat.
Liviu Chirica este unul dintre tinerii specializați prin intermediul companiei, în prezent fiind șef de cramă la Huși.
Vlad Butescu este un alt absolvent al Facultății de Horticultură USV Iași, în prezent masterand în Protecția plantelor, care a fost și el la rândul lui ajutat de companie.
Beciul Domnesc este compania care, în cei peste 70 de ani de experienţă, a dezvoltat şi cizelat permanent un portofoliu diversificat în care se regăsesc următoarele categorii de produse: vin, vinars, băuturi spirtoase şi oţet.
Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.
Compania exploatează astăzi peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii: Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin.
Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.