20.6 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleGigel-Radu Rîclea: Sunt mândru că sunt fermier și voi continua să dezvolt...

Gigel-Radu Rîclea: Sunt mândru că sunt fermier și voi continua să dezvolt ferma de familie

Gigel-Radu Rîclea are 19 ani, este student la Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară (anul II), iar în weekenduri și vacanțe revine acasă, în comuna Dodești, județul Vaslui, unde împreună cu familia administrează o fermă cu un efectiv de 400 de ovine rasa Merinos de Palas.

Ferma de familie mai are în gestiune 70 de hectare de teren arabil pe care produce furajele.

Tânărul spune că a ales un domeniu în care specialiştii au devenit greu de găsit şi visează să facă „agricultură ca la carte”. Din acest motiv, chiar de pe băncile facultății încearcă să-şi facă loc pe piaţă.

„Ca planuri pentru viitorul apropiat, îmi doresc să accesez fonduri europene pentru dezvoltarea fermei, creșterea efectivului de animale cât și a suprafeței de teren arabil. Ca tânăr fermier, sunt mândru să activez în acest domeniu, cu toate că încă sunt la nivelul de a învăța.

Scopul activităților mele este acela de a duce afacerea, la care familia mea ține foarte mult, mai departe. Mai trebuie să subliniez și faptul că iubesc mult acest domeniu”, ne spune Gigel-Radu Rîclea, tânărul fermier, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole