7.2 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCooperativa Rauscendo din Italia - interesată de parteneriate cu instituții de cercetare...

Cooperativa Rauscendo din Italia – interesată de parteneriate cu instituții de cercetare din România

Secretarul de stat Aurel Simion, pe perioada vizitei sale în Republica italiană, l-a întâlnit la sediul Federației Italiene pentru Industrie Alimentară pe domnul Raffaele De Lutio.

Discuțiile au vizat legislația europeană și teme de actualitate la nivel european în domeniul agriculturii și industriei alimentare, inclusiv din perspectiva impactului asupra mediului.

În continuare, programul a inclus întâlniri și vizite la Cooperativa Rauscendo, Grupul Agroalimentar Delta, Grupul Vitivinocol CVE, Cooperativa Colli del Soligo și compania Facco.

Cooperativa Rauscendo își desfășoară activitatea în domeniul viticulturii încă din 1933. Cooperativa produce, prin membrii săi, material săditor și desfășoară activități de cercetare în scopul obținerii de soiuri noi rezistente la noile condiții de mediu.

Cooperativa este interesată de stabilirea de parteneriate cu instituții de cercetare din România, inclusiv din perspectiva accesării de fonduri europene disponibile pentru cercetare.

Grupul Agroalimentar Delta este o companie locală din domeniul cărnii de pasăre. Compania s a dezvoltat de-a lungul timpului prin extinderea lanțului de valorificare atât la nivel european cât și în state terțe. În afară de fermă proprie, asigură valorificarea puilor de la fermierii mici din zona.

Grupul Vitivinocol CVE este o afacere de familie în domeniu, vița de vie este cultivată în sistem ecologic în principal, iar valorificarea se face atât în magazine specializate, Horeca, dar și în marile lanțuri.

Cooperativa Colli del Soligo reunește producătorii din zona și asigură sprijinul pentru ca ei să își poată comercializa produsele.

Compania Facco este o afacere de familie, aflată la a treia generație care produce și pune pe piață tehnologie de creștere a păsărilor. Tehnologia lor este prezentă în întreaga lume având la bază specificațiile fiecărei zone și respectarea legislației. Soluțiile inovatoare propuse de această companie se bazează pe cercetări desfășurate la nivelul companiei.

În Italia, suportul tehnic din perspectiva legislației, acțiunilor de promovare (târguri, vizite), accesare fonduri, comercializare este asigurat de structuri asociative de tipul cooperativelor, dar și de structuri specializate precum Cofagricultura și Cofindustria.

În același timp, aceste structuri sunt un partener de dialog pentru structurile guvernamentale care pot astfel să aibă puncte de vedere ale sectorului, propuneri de dezvoltare și informații clare asupra problemelor și soluțiilor necesare.

Vizita în zona Veneto Est a fost organizată cu sprijinul Cofindustria România, ca urmare a întâlnirii desfășurate la București din luna noiembrie 2023.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrainExchange 2024: analiza pieței oleaginoaselor, pe agenda discuțiilor

EuroGrainExchange, un eveniment semnificativ în industria cerealelor, este programat...
‹ adv ›

Agricultorii polonezi îşi extind protestele prin blocarea unei autostrăzi cheie către Germania

După ce au blocat puncte de trecere la graniţa cu Ucraina, agricultorii polonezi intenţionează să blocheze începând de duminică...

Dacian Cioloş va prezenta oficialilor europeni un set de propuneri referitoare la Politica Agricolă Comună

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat că va înainta Comisiei Europene şi Parlamentului European un set de propuneri referitoare la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole