28.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFurnizori de legume şi fructe, amendaţi cu 140.000 de lei, pentru deficienţe...

Furnizori de legume şi fructe, amendaţi cu 140.000 de lei, pentru deficienţe de informare privind originea sau denumirea acestora

Furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image au fost sancţionaţi de comisarii pentru protecţia consumatorilor cu amenzi în valoare de 140.00 de lei şi cu oprirea temporară de la comercializare a două tone de fructe, în urma unui control care a vizat verificarea corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis vineri, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a început derularea unei serii de acţiuni de verificare a corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate.

Pe 28 şi 29 noiembrie 2023, au fost identificaţi 11 furnizori de legume, fructe şi sucuri naturale ai lanţului de retail Mega Image, în urma unor acţiuni de control la un magazin din sectorul 3 al Capitalei şi la două depozite aparţinând lanţului, situate în judeţul Ilfov.

În urma verificărilor, au fost constatate, până în acest moment, abateri de la legislaţia în vigoare, care au impus aplicarea următoarelor sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 140.000 lei şi oprirea temporară de la comercializare a două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

Sancţiunile au fost aplicate, în cazul a trei operatori economici, pentru practici comerciale înşelătoare, respectiv menţionarea pe eticheta de produs a unui soi de fructe importate, din documentele puse la dispoziţie echipei de control nereieşind faptul că produsele comercializate provin din soiul menţionat.

„La noi, legumele şi fructele nu se coc iarna! Cu foarte mici excepţii, nu putem vorbi despre produse româneşti, aşa că am vrut să aflăm dacă este vorba despre o vrajă sau o înşelătorie!”, a afirmat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Verificările continuă şi în ceea ce priveşte originea, denumirea şi veridicitatea acestora, în cazul produselor comercializate care provin din România, precizează ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va extinde, în perioada următoare aceste verificări, la nivelul întregii ţări, în contextul susţinerii declarate a instituţiei faţă de produsele şi producătorii români şi faţă de dreptul consumatorilor români de a beneficia de acestea, pe piaţă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public...
‹ adv ›

Noi restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone, din cauza caniculei

Noi restricţii de tonaj vor fi instituite sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00, pe sectoarele de autostrăzi,...

Ghidul solicitantului pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole