15.6 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleSilviu Andrei Hodorogeanu, tânăr fermier: Vrem să ne axăm pe irigații și...

Silviu Andrei Hodorogeanu, tânăr fermier: Vrem să ne axăm pe irigații și să renunțăm complet la tehnologia clasică de arat

În regiunea Moldovei, localități întregi din mediul rural rămân depopulate, iar oportunitățile economice pot fi numărate pe degete. Cu toate acestea mai există tineri care aleg munca pe câmp în loc de cea la birou.

Silviu Andrei Hodorogeanu, un tânăr de 20 de ani, student în anul I la Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Agricultură, care administrează o suprafață de circa 200 ha cultură mare (grâu, rapiță, porumb, floarea-soarelui, soia și o mică parte lucernă).

Tânărul a rămas alături de părinți pentru a dezvolta ferma familiei

Acesta lucrează alături de cei apropiați lui, pasiunea față de agricultură fiindu-i insuflată de către părinți, încă de la o vârstă fragedă. În momentul de față este determinat să își dezvolte afacerea din punct de vedere a utilajelor, pentru a-i face lui, dar și familiei munca mai ușoară.

„Totul a început în jurul anilor 2000, când tatăl împreună cu bunicul meu făceau prestări servicii, ulterior în anul 2012 cu 5 ha și două tractoare U650 a început să adune ușor, ușor teren agricol până în prezent. De mic am fost înconjurat de utilaje, iar treptat am prins drag de tot ceea ce înseamnă agricultură, unde fac totul cu plăcere. Sunt implicat fizic și emoțional alături de familia mea, forța de muncă fiind foarte greu de găsit, devenind împreună cu fratele meu mâna dreaptă a tatălui nostru”, specifică tânărul din județul Iași.

Chiar dacă începutul drumului său a fost altul, studiind în liceu un profil real de Matematică-Informatică, a ales să renunțe la munca de birou în domeniul IT și să înceapă studiile la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Profitul în ferma tânărului de la Victoria este reinvestit în utilaje moderne și în sistemul de irigații, pentru a li se ușura munca.

„În viitor, vrem să ne axăm mai mult pe irigații și să renunțăm complet la tehnologia clasică de arat, deoarece nu mai este rentabilă, în condițiile climei din acest moment. Pentru a reuși într-un domeniu, indiferent care ar fi, nu poți reuși fără încredere, muncă și pasiune. Agricultura este un domeniu pe care îl recomand cu încredere tinerilor, fiind totodată de viitor pentru că din acest domeniu ne hrănim cu toții”, încheie Silviu Andrei Hodorogeanu, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, în anul I.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada...
‹ adv ›

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden Fest, un eveniment de excepție organizat de Universitatea de Științele...

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole