26.7 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri Agricole„Poftim, din România” - Târg de produse tradiţionale româneşti în Capitală, în...

„Poftim, din România” – Târg de produse tradiţionale româneşti în Capitală, în perioada 1 – 3 decembrie

Bucureştenii sunt aşteptaţi, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, la târgul „Poftim, din România!”, organizat în Parcul Tudor Arghezi din Capitală de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 şi Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia.

Potrivit MADR, peste 30 de producători vor fi prezenţi cu produse tradiţionale româneşti, cum ar fi: brânzeturi, produse din carne, fructe şi legume proaspete, produse de patiserie şi conserve, însă atracţiile evenimentului vor fi preparatele calde, gătite la faţa locului după reţete străvechi: sarmale, ciolan cu fasole, pastramă, bulz şi deserturi delicioase. De asemenea, bucureştenii vor avea ocazia să achiziţioneze produse lucrate manual de meşteri populari, dar şi produse cosmetice din lavandă.

Pe durata celor trei zile, organizatorii au pregătit surprize muzicale tradiţionale pentru a păstra spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti.

„De Ziua Naţională, cumpărăm româneşte tot ce e gustos, autentic, făcut cu dragoste de cei peste 30 de producători locali care vor fi prezenţi la Târgul „Poftim, din România!”, organizat de Primăria Sectorului 4 şi Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Vă aştept, în număr cât mai mare, în Parcul Tudor Arghezi, din Bucureşti, în perioada 1 – 3 decembrie! De ziua noastră, a tuturor românilor, cumpărăm cu dragoste din România, cu drag de producătorii noştri care ştiu să păstreze tradiţiile şi, în acelaşi timp, să investească în ferme şi fabrici moderne pentru a menţine locurile de muncă şi a ne oferi hrană sănătoasă şi gustoasă!”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o postare pe Facebook.

Îndemnul „Poftim, din România!” face parte din strategia MADR de a colabora cu autorităţile locale pentru punerea la dispoziţia producătorilor, gratuit, spaţii pentru organizarea de pieţe volante, dar şi pentru a ajuta cumpărătorii să identifice şi să aleagă mult mai rapid aceste produse, oferind totodată garanţia că sunt autentice făcute din materie primă provenită din România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul de Miere la Muzeul Satului: Produse apicole oferite spre degustare de apicultori din toată ţara

Târgul de Miere, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a...
‹ adv ›

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...

Un nou târg de produse tradiţionale româneşti în sectorul 4 al Capitalei, în perioada 15 -17 martie 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România - Vatra Satului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole