10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul modifică OUG în vederea facilitării accesării fondurilor externe nerambursabile şi a...

Guvernul modifică OUG în vederea facilitării accesării fondurilor externe nerambursabile şi a celor din PNRR

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi modificarea mai multor prevederi ale OUG nr. 90/2023, una dintre acestea vizând facilitarea accesării fondurilor externe nerambursabile şi fondurilor europene aferente PNRR.

„Alte modificări se referă la crearea premiselor ca în situaţii temeinic justificate asumate de ordonatorii principali de credite sau, după caz, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, să se poată încheia angajamente legale sau depăşi limitele de plăţi pentru categoriile de cheltuieli de investiţii în cazul unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, pe bază de memorandum aprobat de Guvern, precum şi încheierea de angajamente legale de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale în vederea contractării unor lucrări urgente ce nu pot fi amânate până la data de 1 ianuarie 2024”, se arată într-un comunicat al Executivului.

De asemenea, în situaţii de urgenţă generate de necesitatea contractării unor lucrări de intervenţii, Guvernul poate aproba pe bază de memorandum, încheierea de angajamente legale de către ordonatorii principali de credite.

Totodată, se autorizează Ministerul Finanţelor să modifice volumul şi structura veniturilor bugetului de stat cu sumele aferente articolelor/alineatelor bugetare „Finanţare externă nerambursabilă” şi „Fonduri europene nerambursabile” cedate sau virate la fondul de rezervă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Schemă de ajutor de stat de aproximativ 390 mln de lei pentru sectorul creșterii animalelor

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o Hotărâre...
‹ adv ›

Guvernul alocă 600 mln de lei pentru sprijinirea fermierilor

Guvernul va aproba joi alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi...

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole