29.2 C
București
joi, 13 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul modifică OUG în vederea facilitării accesării fondurilor externe nerambursabile şi a...

Guvernul modifică OUG în vederea facilitării accesării fondurilor externe nerambursabile şi a celor din PNRR

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi modificarea mai multor prevederi ale OUG nr. 90/2023, una dintre acestea vizând facilitarea accesării fondurilor externe nerambursabile şi fondurilor europene aferente PNRR.

„Alte modificări se referă la crearea premiselor ca în situaţii temeinic justificate asumate de ordonatorii principali de credite sau, după caz, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, să se poată încheia angajamente legale sau depăşi limitele de plăţi pentru categoriile de cheltuieli de investiţii în cazul unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, pe bază de memorandum aprobat de Guvern, precum şi încheierea de angajamente legale de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale în vederea contractării unor lucrări urgente ce nu pot fi amânate până la data de 1 ianuarie 2024”, se arată într-un comunicat al Executivului.

De asemenea, în situaţii de urgenţă generate de necesitatea contractării unor lucrări de intervenţii, Guvernul poate aproba pe bază de memorandum, încheierea de angajamente legale de către ordonatorii principali de credite.

Totodată, se autorizează Ministerul Finanţelor să modifice volumul şi structura veniturilor bugetului de stat cu sumele aferente articolelor/alineatelor bugetare „Finanţare externă nerambursabilă” şi „Fonduri europene nerambursabile” cedate sau virate la fondul de rezervă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

În premieră, România a expus produse organice la târgul Seoul Food 2024

Opt companii româneşti participă în premieră, în perioada 11-15 iunie, la expoziţia internaţională Seoul Food 2024, una dintre cele...

APIA informează încheierea Campaniei de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 12 iunie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole