18.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDan Motreanu: Bugetul UE pentru tinerii fermieri va fi suplimentat cu 20...

Dan Motreanu: Bugetul UE pentru tinerii fermieri va fi suplimentat cu 20 de milioane de euro

Bugetul UE pe anul 2024, aprobat, ieri, de Parlamentului European, va fi în valoare de peste 189 miliarde de euro, cu 666 de milioane mai mult față de propunerea inițială a Comisiei Europene.

Au fost aprobate fonduri suplimentare pentru o serie de domenii importante pentru România: agricultură, cercetare, burse, sprijinirea Republicii Moldova.

Bugetul UE pentru tinerii fermieri va fi suplimentat cu 20 de milioane de euro. Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare.

„Suma destinată Vecinătății Estice va crește cu 50 de milioane de euro, Republica Moldova urmând să fie un beneficiar important al acestor fonduri. A fost convenită creșterea fondurilor pentru cercetare, ținând cont de cât de importantă este pentru cetățenii statelor membre, în special dacă ne gândim la cercetarea medicală. Va crește, de asemenea, cu 60 de milioane de euro, alocarea de fonduri pentru bursele de studiu „Erasmus+”. Dorim ca bugetul UE să conțină finanțările necesare pentru a contracara problemele cu care se confruntă cetățenii și firmele din statele membre. De aceea, Parlamentul European a respins propunerile Consiliului care vizau reduceri ale bugetului UE, în contextul multiplelor crize care afectează întreaga lume”, a publicat Dan Motreanu într-o postare pe facebook.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

InvestEU şi FEI sprijină cu 40 milioane de euro investiţiile agroalimentare durabile, inclusiv în România

Fondul European de Investiţii (FEI), susţinut de Programul InvestEU, se angajează să acorde 40 milioane de euro unui fond...

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii pot depune cereri de finanțare pentru exploatațiile agricole. În acest moment,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole