22.6 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași a lansat AGRITECH - proiectul pentru învățământul dual, în valoare...

USV Iași a lansat AGRITECH – proiectul pentru învățământul dual, în valoare de 25 mln de euro

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi a lansat proiectul „Construire infrastructură pentru învățământ dual – AGRITECH”, în cadrul unei conferințe organizate pe 23 noiembrie 2023 la sediul USV Iași, în prezența reprezentanților partenerilor.

„Lansăm proiectul pentru învățământul dual în care partenerii principali sunt TUIASI și USV Iași, este un cadru în care toți aceștia își vor uni forțele. Deocamdată, nu au fost elaborate planurile de încadrat pentru nivelul de licenţă. Deja suntem în faza în care lansăm proiectul de sarcini pentru studiul de fezabilitate. Termenul limită este anul 2026. Scopul este cel de a pregăti elevi, studenți, cadre didactice pentru a lucra în cadrul învățământului dual. Aceasta presupune o colaborare foarte strânsă între mediul academic și mediul economic, pregătirea elevilor să se specializeze în anumite direcții, iar mediul academic va asigura pregătirea acestora”, a transmis prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași.

„Proiectul este o reconfirmare a parteneriatului solid dintre cele două universități. Acest proiect le conferă elevilor de liceu motivările să aleagă o universitate. Sper ca finanțările să vină în ritmul programat și poate în anul 2026 să ne apropiem de final”, a menționat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

AGRITECH este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 15 – Educație, are cea mai mare valoare din istoria universității ieșene, aproximativ 25.000.000 de euro, iar partenerul principal al USV este Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași.

Concret, proiectul implică construcția la Ezăreni, pe terenul USV Iași, a unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice. Aceasta va presupune realizarea unui campus care să asigure desfășurarea pregătirii practice la diverse niveluri, laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, hale pentru microproducție, dotări cu mașini și echipamente agricole precum și toate facilitățile sociale necesare: cantină, cămin, sală de sport, spații recreative.

Din AGRITECH mai fac parte următorii parteneri:

 • Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” din Miroslava.
 • Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni.
 • Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași.
 • Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț.
 • Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”.
 • Municipiul Iași.
 • Municipiul Fălticeni.
 • Orașul Târgu-Neamț.
 • Comuna Miroslava.
 • S.C. INTERAGROALIMENT S.R.L..
 • S.C. AGRITEHNICA SERVICE S.R.L..
 • S.C. AGROPAN IMPEX S.R.L..
 • S.C. DICOR LAND S.R.L..
 • S.C. RAM S.R.L..
‹ adv ›

1 COMENTARIU

 1. Da sunt obiective mărețe,dar vor fi conforme idealului UE care ne dorește ca noi să fiim doar o piață de desfacere nu de producție agricolă,,

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași a devenit membru al Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

USV Iași în clasamentul universitar Round University Ranking  2024 

Round University Ranking este un clasament al universităților de top din lume. Round University Ranking (RUR) evaluează performanța celor mai...

Iustin Grigoraș Crețu – tânărul de doar 19 ani care crește iepuri de rasă

Iustin Grigoraș Crețu este un tânăr de 19 ani din Suceava, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole